BOC PE BATERIE

BOC PE BATERIE
27 Apr 2010   •   17:32


Andreea MUNTEANU

În ziua în care FMI a venit în România, Boc a anunțat că va înființa un grup interministerial care să se ocupe de automobilul electric. Viitor de aur țara noastră pare să aibă, mai ales că, la nivel înalt, puterea are idei de felul ăsta în timp ce îngroapă, la propriu, cercetarea. La ce mai avem nevoie de cercetători când putem inventa grupuri interministeriale? La ce mai avem nevoie de inventatori când avem șefi în minierit? Potrivit ziarului Impactul de Gorj, magnații din minierit sunt inventatori de ocazie și-și trag bani grei din asta. Primul dintre ei este nimeni altul decât Ionel Manțog, prietenul de suflet al ministrului Economiei, Adriean Videanu.
Despre Videanu aflăm, în fiecare zi, câte ceva nou. Informația de azi - ministrul plătește doar câțiva lei impozit pe un teren de 1 800 de metri pătrați din județul Hunedoara. Și la serviciu îi merge bine, șeful său de la guvern îl liniștește- nu-+l va remania pentru că are viziune și e foarte stresat de restructurarea din sectorul, ati ghicit, minier al lui... Manțog.
Din lupta televizată a lui Boc cu sporurile de la stat au ieșit...alte sporuri. Salariații de la Primăria Bistrița vor primi lunar 4 milioane de lei special pentru vitamine și medicamente. Tot în medicamente, în special în laxative, investește și Serviciul de Informații Externe. 87 000 de lei au fost cheltuiți în acest scop, potrivit unui anunț postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.
Între timp, sindicatele anunță mitinguri și grevă generală. Și ce dacă? Așa pare să spună guvernul. Discutăm cu Dan Mircea Popescu, deputat PSD, fost ministru al Muncii, Dan Radu Rusanu, deptat PNL, Petru Dandea, vicepresedinte Cartel Alfa, Stelian Negrea, senior editor Financiarul.

×
Subiecte în articol: La Ordinea Zilei Andreea Munteanu
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close