Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei CÂND VA FI DEBARCAT BOC?

CÂND VA FI DEBARCAT BOC?

CÂND VA FI DEBARCAT BOC?
31 Mai 2010   •   17:48

Andreea MUNTEANU

Ori Boc pleaca si scrisoarea FMI se renegociaza, ori ministrii acestui guvern sint scapati de sub control si nu stiu pur si simplu ce au de facut. Asta e concluzia la Ordinea zilei dupa ce am pus cap la cap declaratiile halucinante ale puterii.
Așadar:
Miine e 1 iunie. Acum 2 saptamini guvernantii erau disperati sa aplice masurile de austeritate incepind cu 1 iunie. FMI spunea ca e vital sa se intimple asta. Acum se vorbeste despre sfirsitul lunii. Data de 1 iunie nu mai e atât de importantă deși,dupa logica guvernantilor, aminarea asumarii raspunderii inseamna pierderea a 50 de ml de euro, banii din scaderea salariilor. Companiile de stat sint lasate sa respire usurate. Nu se știe ce se va întâmpla cu salariile angajaților, iar, în plus, Parlamentul a votat luna asta o stergere a datoriilor de 8 miliarde de euro, pentru cei 34 de colosi pe pierdere.
În ultima săptămână, auzim tot mai des că Boc TREBUIE sa plece daca masurile nu se aplica si nu dau rezultate. Tonul l-a dat doamna dirigintă Udrea cu mandat de la Cotroceni, a spus-o și Seitan azi, o spun mai multi parlamentari ai partidului.
Toate acestea, intr-o ameteala a grevelor la ghisee, scoli si spitale. Angajații din penitenciare au îmbrăcat azi păpușa Boc în zeghe și au ieșit cu ea în stradă. Greva profesorilor a fost spartă de frica datului afară, la ghișee unii au protestat, alții -nu. Pensionarii și-au ținut cuvântul și au venit de la Galați și Ploiești să scandeze lozinci antiguvernamentale în fața Palatului Victoria. I-a auzit cineva? Mâine Metrorexul a anunțat o grevă cu program redus, nu până la ora 16 fixată inițial, ci până la ora 12. De la sindicaliștii din CFR aflăm acum o oră că nu fac grevă de solidaritate, ci fac direct grevă generală dacă Boc se atinge de salariile lor.
Care e ideea? I se pregătește lui Boc o debarcare rapidă eventual prin adoptarea moțiunii de cenzură sau pur și simplu în mijlocul Puterii nu știe stânga ce face dreapta și toți laolaltă nu știu ce au de făcut, ceea ce ar fi tragic pe criza asta.
Ramineti cu noi sa intelegem Ordinea zilei in haosul provocat si alimentat de puterea portocalie. Alexandru Athanasiu - PSD, Mihai Voicu-PNL, Bogdan Hossu-lider Cartel Alfa, Marius Nistor-președinte executiv Spiru Haret și Toader Cristea -liderul Alianței Europensionarilor din Galați. De la Senat vom intra în legătură directă cu Liviu Câmpanu, liderul grupului independenților.

×
Subiecte în articol: La Ordinea Zilei Andreea Munteanu
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close