Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei CE RAZBOI NE PAȘTE?

CE RAZBOI NE PAȘTE?

CE RAZBOI NE PAȘTE?
27 Mai 2010   •   17:32
Dana GRECU
Andreea MUNTEANU


Boc reduce pensiile din motive de securitate a statului. Cu acest argument socant justifica premierul legile care fac prapad in buzunarul pensionarilor si bugetarilor. Boc spune, cu alte cuvinte, ca vine ori razboiul , ori calamitatea peste romani si ei nu-si dau seama. Noroc cu el ca s-a prins. Ce razboi? Care calamitate? Deja opozitia spune ca legile prin care Boc taie banii nu sint constitutionale. Chiar Ministerul Justiției a avertizat că măsurile nu pot fi aplicate decât pentru o perioadă scurtă. Și membri ai UDMR spun că atacul împotriva pensiilor e ilegal, l-am auzit pronunțându-se astfel pe senatorul Gyorgy Frunda. Că, de acum încolo, Boc poate lua orice masura impotriva populatiei invocând în mod greșit, dar cu intenție, acest articol, care se referă la război și la calamități, e PROBLEMA NOASTRA. Unii politologi au spus chiar ca Boc si Basescu își pregătesc terenul pentru eventuale acțiuni represive în cazul unor proteste. Discutam despre asta, in citeva clipe.
Apropo de proteste, guvernul si-a aranjat deja apele cu bugetarii din companiile de stat. Nu i-a trecut, deocamdata, la taieri. Le pregateste o ordonanta separata. Nu stim cind. Asa ca transportatorii- ceferistii si pilotii,ce putin, nu opresc lucrul pe 31 mai, asa cum au anuntat.
Ramin in greva profesorii, medicii si functionarii. Degeaba, a spus azi Funeriu de la Educatie. Bacalaureatul nu va fi blocat. Funeriu spune ca 70 la suta din profesori au semnat ca vin sa asiste la examen. E intimidare, e sfidare? Sindicaliștii spun că informația este falsă. Rămâne să aflăm.
Oricum puterea e in goana dupa vinovatii de serviciu. Udrea da vina pe Patriciu pentru taierea pensiilor. Daca cei de la KazMunaiGaz, firma care a luat de la Dinu Patriciu compania Rompetrol, isi plateau datoria de 600 de milioane de dolari catre statul roman, pensionarii erau fericiti, zice Udrea. In competitie cu Udrea, Videanu cel care ne-a intoxicat cu promisiuni de pensii de 400 de euro, a iesit azi sa atace dezmatul din 2007 si 2008. Atunci au crescut pensiile nefondat, zice el. Vorbim despre asta. Contra curentului de la Bucuresti, primarul de Risnov s-a decis sa mareasca salariilor in primarie cu 25 la suta.
Facem Ordinea Zilei împreună cu Sergiu Andon - deputat PSD+ PC, Teodor Atanasiu-deputat PNL, Eugen Nicolicea-vicepreședinte UNPR, Adrian Veștea - primarul de Râșnov, Liviu Pop - secretar general FSLI și Vasile Marica -lider Sed Lex.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close