COASA LUI BOC

COASA LUI BOC
20 Mai 2010   •   17:24

Andreea MUNTEANU

"Nu eu sunt vinovat, nu eu sunt vinovat" - a înviat Emil Boc. După ce dimineață a fost chemat la ordine la Cotroceni, premierul - fantomă în ultima vreme- s-a dus azi la Ministerul Finanțelor pentru o întrevedere cu sindicatele. Întâlnire de simplă curtoazie, am spune, din moment ce la final am aflat că nu s-a ajuns la nicio concluzie și că sfârșitul lunii va găsi România în grevă generală. Cât a stat ascuns după perdelele de la Palatul Victoria, primul ministru a mai răsfoit, probabil, niște catastife pentru că azi ne-a anunțat că, dacă nu taie tot ce se poate tăia, din decembrie nu vor mai fi bani de pensii și salarii. Am putea sa-l credem sau nu. L-am crezut și acum câteva luni când ne spunea că avem bani și că ieșim din criză și n-a fost adevărat. Poate n-o fi nici acum-ar putea spune cei mai optimiști dintre noi. Același Boc care azi ne spunea iar că vinovați sunt cei care au crescut pensiile și salariile în 2007 și 2008 este cel care, nu mai departe de luna ianuarie a acestui an, semna pentru acordarea celui de-al 13-lea salariu ca și pentru acordarea unor prime și sporuri inconștiente pentru bugetarii de lux. Săptămâna viitoare, guvernul își va asuma răspunderea în Parlament pentru tăieri și, cel mai probabil, nu va exista nicio modificare semnificativă față de ce-am aflat până acum.
Tot săptămâna viitoare, șeful statului va merge la Parlament să-i "consulte" pe membrii majorității. La precedenta întâlnire, știm cu toții, le-a ținut o cuvântare despre pamperși și corupție, despre cum ar trebui exterminate jumătate din spitale și despre cum ar trebui majoritatea să voteze fără să crâcnească dacă mai vrea să prindă un mandat. Vom vedea ce se va întâmpla de această dată. Cert este că în interiorul PDL se aud din ce în ce mai multe glasuri...revoluționare. Vicepreședintele Cezar Preda îi vrea afară pe corupții din guvern, iar europarlamentarul Cristian Preda spune că guvernul Boc n-a facut nimic în ultimele 2 săptămâni. Cel mai avântat dintre toți pare deputatul de Iași Daniel Oajdea - a lipit, pe ușile blocurilor din colegiul său, afișe prin care convoacă oamenii la adunări populare împotriva reducerii pensiilor și salariilor mici. Câți dintre revoluționari vor vota moțiunea de cenzură?
Azi, am vazut iar pensionari in strada, la Galati. Sute de oameni si-au strigat saracia si neputinta de a convinge guvernul sa nu taie pensiile.
Discutăm la Ordinea Zilei cu Maria Grapini - PC, Constantin Niță-PSD, Andrei Chiliman-PNL, Valeriu Tabără-PDL, Dumitru Costin-BNS.




×
Subiecte în articol: La Ordinea Zilei Andreea Munteanu
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close