Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei CUM FACEM SA NU NE SCUFUNDAM?

CUM FACEM SA NU NE SCUFUNDAM?

CUM FACEM SA NU NE SCUFUNDAM?
29 Iun 2010   •   17:33

Andreea MUNTEANU

20 de morți, mii de persoane evacuate, case distruse, sute de kilometri de drumuri sub ape. Este tabloul României ultimelor zile,România lovită de inundații. Viitorul apropiat nu sună mai bine, prognozele anunță ploi în continuare. Premierul Emil Boc s-a plimbat toată după amiaza prin satele rase de ape și a promis ajutor. O femeie i-a leșinat în brațe, mai mulți tineri i-au strigat că n-au ce mânca pentru că n-au unde munci.
Ca și cum furia apelor n-ar fi fost de ajuns, peste fix 2 zile România va trebui să plătească mai mult ca să trăiască. De la 1 iulie se aplică tva-ul mărit cu 5 procente care va scumpi piața de legume și va îngrășa piața neagră. O recunoaște chiar ministrul finanțelor. Vlădescu dă din umeri și spune că n-a avut de ales. I-a fericit pe exportatori, pe speculanți și pe intermediarii din piețe, i-a băgat în faliment pe o parte dintre producători și în șomaj pe angajații lor.
Mai sunt și alți români fericiți în vremurile astea. Cei care așteaptă despăgubiri de la statul care i-a concediat politic de la ... Eximbank. Ștefan Diaconu (fost vicepreședinte al ANAF), Emanoil Neguț (fost șef al Corpului de Control al primului ministru în Cabinetul Tăriceanu) și Claudiu Roman (despre care presa a relatat că ar fi un apropiat al liberalului Teodor Atanasiu) vor primi, prin decizia Tribunalului București, peste 270.000 euro, fiecare. De unde îi vor primi? Ați ghicit, de la noi.
Cum facem să nu ne scufundăm?
Discutăm La Ordinea Zilei cu Laszlo Borbely, ministrul Mediului -UDMR, Sorin Minea-președintele Romalimenta, Teodor Atanasiu-deputat PNL și Dan Șova, senator PSD+PC.

×
Subiecte în articol: La Ordinea Zilei Andreea Munteanu
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close