Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei EMIL BOC - FOAMETEA

EMIL BOC - FOAMETEA

EMIL BOC - FOAMETEA
26 Mai 2010   •   17:30
Andreea MUNTEANU


Un milion de români vor fi nevoiți să trăiască, peste câteva zile, doar din pensia minimă, cea de 350 de lei. Vestea bună e că pensia minimă nu va fi scăzută, vestea proastă e că toate celelalte vor fi tăiate cu 15 la sută. Măsurile anticriză vor trece prin asumarea răspunderii guvernului și, în ciuda tuturor discuțiilor și negocierilor de fațadă, sunt cam aceleași anunțate cu 3 săptămâni în urmă de Traian Băsescu. Salariul minim va rămâne și el la fel, iar impozitul pe indemnizațiile pentru mame va creste la 15. Nu la 25%, cum se spunea.
Plin de importanță, premierul ne-a lovit în moalele capului - traversăm o criză ca în 1933. Atunci când, ne amintim din povestirile bunicilor, oamenii își mâncau animalele moarte de foame din curte și împărțeau un ciur de mălai pentru o săptămână. Cum de-am ajuns așa în doar câteva luni? Cine e în stare să ne explice?
O explicație ar fi următoarea: căpușele din buzunarele noastre ne-au adus în această situație. Căpușele au nume: Adriean Videanu, Radu Berceanu, Vasile Blaga, Cristian Boureanu, Marius Necula, Marcel Hoară - toți demnitari ai statului român care fac afaceri obeze tot cu statul român. Presa descoperă în fiecare zi câți bani intră în buzunarele lor și ale multor altora. Despre Cristian Boureanu aflăm că produce panouri termoizolante pentru sălile de sport ale doamnei Udrea. A câștigat în 6 luni peste 1,2 milioane de euro din asta. Berceanu și Videanu dețin împreună o firmă care lucrează cu mai multe companii naționale și regii autonome, între care Metrorex, RATB și Poșta Română. Alergatul Marcel Hoară, subsecretar de stat în Ministerul Economiei, își permite să doneze sume importante din banii Complexului Energetic Rovinari în conturile clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu al minerului șef Marian Condescu. O echipă de divizie B finanțată din bani publici ca să nu se supere liderul masei de vot si de manevra din Gorj.
Colegii noștri de la Monitorul de Sibiu au făcut un top al salariilor de la Transgaz, tot în curtea Ministerului Economiei - zeci de mii de lei noi. Vă prezentăm primele 10 locuri din acest top imediat la Ordinea Zilei.
Sindicatele au anunțat că nu vor sta cu mâinile în sân. Vor declanșa greva generală pe 31 mai, în unele domenii, precum educația, pe termen nelimitat. Va mai fi o zi de proteste și la momentul dezbaterii moțiunii de cenzură pe care opoziția a anunțat că o va depune și susține.
Suntem la Ordinea Zilei. Cu Mircea Diaconu-PNL, Dan Nica-PSD, Niels Schnecker și Bogdan Hossu - lider Cartel Alfa.

×
Subiecte în articol: La Ordinea Zilei Andreea Munteanu
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close