Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei GUVERNUL "RADE TOT"

GUVERNUL "RADE TOT"

GUVERNUL "RADE TOT"
10 Mai 2010   •   17:28
Andreea MUNTEANU

Taxele vor crește, cel mai probabil, în câteva luni. N-a fost o simplă șopârlă aruncată pe piață zilele trecute de către SURSE. E un paragraf din memorandumul cu FMI care a devenit azi oficial. Dacă măsurile pe care le știm deja plus încă alte câteva despre care vom vorbi imediat nu vor fi de ajuns, cota unică și TVA-ul vor fi majorate. Documentul convenit cu FMI ne mai aduce și alte vești: tichetele de mase vor fi impozitate, la fel și dobânzile la depozitele bancare, al 13-lea salariu dispare, pensionările anticipate îngheață. De asemenea, se vor raționaliza școlile și spitalele. Ce înseamnă asta rămâne să aflăm: vor dispărea dintre ele sau vor fi lăsate să moară prin inaniție, adică prin nealocare de fonduri.
Givernul recunoaște că e repetent la colectarea taxelor și a impozitelor și la stârpirea evaziunii și, ca măsură de criză, decide să acorde stimulente inspectorilor fiscali care vor reuși să adune cât mai mulți bani de la datornici.
Sperietoarea pentru guvernanți: anul 2012. Președintele Băsescu le-a spus azi că dacă nu acceptă fără crâcnire măsurile drastice, buboiul crizei se va sparge taman în an electoral ceea ce ar echivala cu pierderea alegerilor. Le-a cerut să-și doneze parte din salarii în fondul de solidaritate și i-a anunțat că și-a anulat toate acțiunile externe timp de 3 luni ca să se implice în...rezolvarea situației. Situație de care pare să fi devenit conștient abia după ce a dat ochii cu Jeffrey Franks. Vorbim despre același președinte care în noiembrie anul trecut ne anunța că ieșim din criză, iar din semestrul al doilea al acestui an vom intra chiar pe creștere economică. Ipocrizie, responsabilitate, pericol real de colaps? Încercăm să deslușim cu invitații noștri despre ce este vorba: Mariana Câmpeanu-PNL, Dumitru Cojanu-Federația Pensionarilor Unirea, Constantin Niță-PSD și Eugen Nicolicea - deputat independent, vicepreședinte UNPR.
Sindicaliștii și pensionarii au anunțat deja că ies în stradă, liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu vorbea dimineață chiar despre proteste pe modelul Grecia. Cu toate astea, Traian Băsescu nu vrea să renunțe la nici unul dintre membrii guvernului Boc, guvern pe care îl consideră perfect capabil să ne scape de faliment. Ce urmează?...

×
Subiecte în articol: La Ordinea Zilei Andreea Munteanu
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close