Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei PENSIILE "NESIMȚITE" CÂȘTIGA, PENSIILE MICI PIERD?

PENSIILE "NESIMȚITE" CÂȘTIGA, PENSIILE MICI PIERD?

PENSIILE "NESIMȚITE" CÂȘTIGA, PENSIILE MICI PIERD?
24 Iun 2010   •   17:31
Andreea MUNTEANU, Dana GRECU

Pensiile numite nesimtite de către guvernanți ar putea avea câștig de cauză la Curtea Constituțională, în timp ce tăierea pensiilor mici ar putea fi considerată legală. Este zvonul care a circulat timp de mai multe ore azi cât judecătorii au deliberat. Dacă zvonul are sau nu legătură cu realitatea vom afla abia mâine, pentru că decizia celor 9 magistrați -5 din tabăra puterii, a fost amânată.
Discutam despre asta, la Ordinea Zilei.

Incurcata ramine si aplicarea noilor impozite trimbitate ieri de Vladescu. Azi am aflat ca Boc ar fi cerut ca ordonanta sa ajunga din nou la Finante si sa iasa de acolo mai clara , daca se poate. Ca una spune Vladescu si alta e in legea lui. De ieri pina azi, de la angajatori pina la salariati si contabili toata lumea a innebunit calculind si facind simulari dupa bilbiielile guvernanatilor. Cum ramine pina la urma? Refac cei de la Finante legea sau o trimit asa proasta cum e la Monitorul Oficial. Se pare că Vlădescu, șeful finanțelor, nu știe exact ce taie, cifrele pe care le-a anunțat ieri sunt greșite, cel puțin cele referitoare la drepturile de autor.

Tot aici aflam si cum se vor descurca primarii cu intretinerea explodata de taierea subventiilor și cu fondurile tăiate de Guvern. A venit la Ordinea Zilei Florin Cazacu, primarul orasului unde intretinerea este cea mai scumpa din tara. Orasul Brad.
Invitații noștri sunt Kelemen Hunor, președinte executiv UDMR și ministrul Culturii, Horia Uioreanu-deputat PNL, Eugen Nicolicea-vicepreședinte UNPR, Victor Alistar-director Transparency International. De la Târgu Mureș vom intra în legătură directă cu deputatul PDL Mircea Giurgiu care spunea azi că decizia Curții Constituționale ar trebui să fie împotriva legilor austerității.


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close