Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Alina Mungiu Pipidi, despre Klaus Iohannis: "S-a închis într-un colţ din care nu prea mai are cum să iasă, fără riscuri personale mari"

Alina Mungiu Pipidi, despre Klaus Iohannis: "S-a închis într-un colţ din care nu prea mai are cum să iasă, fără riscuri personale mari"

Alina Mungiu Pipidi, profesor științe politice şi preşedintele Societății Academice Române, a comentat declarația preşedintelui Klaus Iohannis, după căderea Guvernului Cîţu. Aceasta a apreciat că România este într-o situaţie de catastrofă sanitară, iar preşedintele nu trebuie să tragă de timp, ci să formeze o majoritate cu măsuri urgente.

Alina Mungiu Pipidi, despre Klaus Iohannis: "S-a închis într-un colţ din care nu prea mai are cum să iasă, fără riscuri personale mari"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    05 Oct 2021   •   18:51

Întrebată ce crede că va face preşedintele Klaus Iohannis după consultările cu partidele politice, Alina Mungiu Pipidi, profesor științe politice şi preşedintele Societății Academice Române, a precizat că România are nevoie de soluții pentru că se află într-o "situaţie de catastrofă sanitară".

„Preşedintele s-a închis într-un colţ de unde nu prea mai are cum să iasă, fără riscuri personale extrem de mari. Deci ceea ce înțeleg că se aude, că se va merge mai departe cu încă o propunere Florin Cîţu nici nu pot să consider o variantă serioasă. Nu numai că această variantă nu este constituțională, dar votul de astăzi, reacțiile pe online, ele arată o poziție semnificativă la guvernarea Cîțu, la care aş vrea să reamintesc că nu este afișat pe niciun site al Guvernului României care este adevărata rată de reproducere la această infecție.

„Preşedintele nu trebuie să tragă de timp, ci să formeze cât mai repede o majoritate. România este într-o situaţie de catastrofă sanitară"

România este într-o situaţie de catastrofă sanitară şi chiar în acest moment Guvernul Cîţu care e actual, el a căzut dar tot el e la butoane, nu e în stare să ne spună şi nici președinția, care sunt cifrele relevante şi adevărate despre această infecţie. Deci, preşedintele nu trebuie să tragă de timp, ci trebuie cât mai repede să construiască o majoritate ca măsurile semnificative să fie luate, că iată este o majoritate parlamentară. Această majoritate este de acord cu un singur lucru: să nu mai fie Florin Cîţu premier.

Dar majoritatea asta trebuie imediat să fie pusă de acord pe ce facem că nu poţi să iei restricții cu guvernare minoritară", a spus Alina Mungiu Pipidi, profesor științe politice şi preşedintele Societății Academice Române, care a subliniat că se așteaptă la o intenție de suspendare.

 

 

×
Subiecte în articol: Alina Mungiu Pipidi Klaus Iohannis
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close