Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Jumătate dintre angajații români vor o schimbare de carieră la începutul anului 2024. Așteptările pe care le au angajații de la locul de muncă

Jumătate dintre angajații români vor o schimbare de carieră la începutul anului 2024. Așteptările pe care le au angajații de la locul de muncă

În 2024, se anticipează schimbări semnificative pe piața muncii din România. Măsurile fiscale impuse de Guvern vor afecta considerabil mai multe companii și angajați.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Dec 2023   •   18:33

Anul care vine se anunță a fi unul al marilor schimbări, inclusiv pe piața muncii din România.

O dată, că măsurile fiscale stabilite de Guvern vor impacta multe companii din țara noastră în materie de angajați, apoi, un studiu făcut de platforma de recrutare, Bestjobs ne dezvăluie și planurile angajaților pentru 2024.

Și, cel mai important aspect este că 52% dintre angajați vor să îți schimbe locul de muncă la anul. Este un procent uriaș.

Aici se mai adaugă 27% care nu și-au pus în plan acest lucru, dar sunt deschiși către o schimbare.

Citește și: Cum se acordă cardul pentru alimente în 2024: Românii care primesc ajutor de la stat

Care sunt motivele pentru care oamenii vor să-și schimbe locul de muncă

În primul rând salariul. 64% dintre cei chestionați declară că salariul pe care îl încasează este sub media pieței în cazul lor. Astfel, își doresc să schimbe acest lucru.

Doar 5% au declarat că venitul lor este peste media pieței.

Epuizarea pe plan profesional este și ea printre motivele schimbării jobului.

Ce își doresc românii de la locul de muncă

În primul rând 85% dintre angajați vor să li se ofere oportunități de promovare. 63% vor stabilitate la locul de muncă și 54% caută un loc de muncă sănătos.

Beneficiile extra-salariale, programul flexibil, posibilitatea de a lucra de acasă și mai multe zile de concediu, toate acestea sunt și ele printre dorințele angajaților de la noi pentru un nou loc de muncă.

×
Subiecte în articol: loc de munca cariera
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close