Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Primele imagini din azilele din Ilfov, după descinderile ANPC și ANSVSA. Ce nereguli au găsit inspectorii

Primele imagini din azilele din Ilfov, după descinderile ANPC și ANSVSA. Ce nereguli au găsit inspectorii

Au apărut primele imagini după controalele ANPC și ANSVSA în azilele din Ilfov. Comisarii au descoperit mâncare expirată și condiții inumane.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iul 2023   •   18:55

În urma controalelor, cei de la Protecția Consumatorului, dar și cei de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au dat amenzi în valoare de 47.000 de lei și au închis, temporar, trei centre pentru îngrijirea vârstnicilor din județul Ilfov și au propus închiderea definitivă a unuia dintre ele, acolo unde, au fost găsite cele mai multe nereguli: mâncare expirată, alimente depozitate lângă saltele murdare, mobilier deteriorat, igrasie și saltele pe care bătrânii dormeau direct pe jos, iar gândacii umblau prin cameră.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Controalele au avut loc în contextul în care, procurorii DIICOT și Poliția Română au demarat o anchetă cu privire la mai multe centre pentru îngrijirea bătrânilor, unde au găsit nereguli.

Aceștia spun că, peste 100 de persoane au fost ținute în condiții inumane.

După izbucnirea acestui scandal, Premierul Marcel Ciolacu a cerut instituțiilor care sunt în măsură să facă verificări, să meargă și să demareze controale în absolut toate centrele pentru bătrâni din țară.

Citește și: Av. Adrian Cuculis, despre personalul arestat în urma anchetelor de la Căminele Groazei din Bucureşti şi Ilfov: "Ar trebui condamnaţi cu executare" 

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close