Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Florin Cîțu, beat la volan și 2 zile de închisoare. Avocat din SUA: ”Este vorba de o faptă penală”

Florin Cîțu, beat la volan și 2 zile de închisoare. Avocat din SUA: ”Este vorba de o faptă penală”

Premierul Florin Cîțu recunoaște că a fost arestat timp de 2 zile în SUA, pentru că a condus sub influența băuturilor alcoolice, în urmă cu 20 de ani, și a primit o amendă de 1.000 de dolari. Avocatul din SUA, Ruslan Bocancea, a declarat la ”News Hour with CNN” de la Antena 3 că ceea ce a făcut premierul se încadrează la fapte penale.

Florin Cîțu, beat la volan și 2 zile de închisoare. Avocat din SUA: ”Este vorba de o faptă penală”
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Aug 2021   •   18:58

”Este vorba de o faptă penală. Din informațiile pe care mi le-ați prezentat, reiese că este vorba despre conducerea unui vehicul de o persoană aflată fie sub influența alcoolului, fie a vreunui drog, fie având o concentrație alcoolică de 0,08% sau mai mult.

Conform informațiilor publice, reiese că fapta a fost săvârșită în data de 3 decembrie 2000. Poliția oprește o mașină aflată în circulație, pentru o nerespectare, cum ar fi un far stins, o nesemnalizare. În cazul opririi se interoghează dacă s-a consumat alcool sau vreo altă substanță.

În mod normal, un ofițer de poliție reține persoana respectivă, pe o perioadă de 48 de ore, până se fixează un termen în fața unui judecător, pentru a se decide următorul pas. (...) A avut loc o perioadă de negociere între procuror și domnul prim-ministru și s-a ajuns la o înțelegere prin care se recunoaște vinovăția și în ședința avută pe validarea acordului cu procurorul, din 26 martie, judecătorul a decis condamnarea la două zile de închisoare, însă acestea s-au compensat cu timpul în care a fost reținut”, a spus avocatul din SUA, Ruslan Bocancea.

Ce spune legislația din România despre fapta lui Florin Cîțu

Acum după ce am auzit toate explicaţiile, haideţi să le transpunem şi în legislaţia românească.

Ce a făcut premierul în America, la noi are următorul echivalent în codul penal.

În Articolul 336, intitulat ”Conducerea unui vehicul aflat sub influienţa alcoolului sau a altor substanţe”, sunt prevăzute următoarele:

"Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani sau amendă", se arată în Legislație.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close