Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Peste 40 la mie, rata de infectare într-o localitate din Hunedoara: ”Nu respectă regulile, se duc la birt”

Peste 40 la mie, rata de infectare într-o localitate din Hunedoara: ”Nu respectă regulile, se duc la birt”

40 de infectări la mia de locuitori. Nu este vreun scenariu sumbru, este chiar incidenţa record înregistrată într-o comună din ţara noastră.

Peste 40 la mie, rata de infectare într-o localitate din Hunedoara: ”Nu respectă regulile, se duc la birt”
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Oct 2021   •   20:06

Astfel de rată de infectare n-a fost atinsă nici în India, în perioada cea mai neagră a crizei Covid, evident într-o localitate cu populaţie comparabilă cu cea din comuna de la noi. 

În localitatea Brănișca din judeţul Hunedoara sunt peste 60 de cazuri la o populaţie de 1522 de persoane. Comuna ocupă locul întâi pe țară la incidența cazurilor de COVID-19. Autorităţile spun că incidenţa a ajuns la 40 de infectări la mia de locuitori din cauza unui focar la căminul de bătrâni, dar şi pentru că zona este extrem de tranzitată.

Autorităţile iau în calcul acum carantinarea localităţii.

Urmăriţi un reportaj realizat de reporterii Antena 3 în localitatea cu cea mai mare rată de incidenţă din ţara noastră:

Dintre judeţe, Ilfov are cea mai mare rată de incidenţă din ţară, 16,95 de cazuri la mia de locuitori. 

În Capitală rata incidenţei a mai scăzut în ultimele 3 zile, dar se menţine crescută. Acum a ajuns la pragul de 16,24 de cazuri la mia de locuitori. 

Şi în judeţul Prahova sunt tot mai mulţi români cu teste pozitive. Rata de incidenţă acolo a ajuns la 11,35 de cazuri la mia de locuitori. Totul, în contextul în care, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9.187 de noi cazuri de persoane infectate cu Sars-Cov-2, în uşoară scădere faţă de săptămâna trecută. Alte 301 persoane au decedat în urma infectării cu acelaşi virus.
 

 


 

×
Subiecte în articol: rata de incidenţă COVID-19
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close