Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ce trebuie să facă părintele dacă testul de salivă arată că elevul este pozitiv

Ce trebuie să facă părintele dacă testul de salivă arată că elevul este pozitiv

După mai multe săptămâni de amânare , testele de salivă au ajuns într-un final în unităţile de învăţământ. Cele mai multe au ales însă să paseze această procedură către părinţi.

Ce trebuie să facă părintele dacă testul de salivă arată că elevul este pozitiv
Sursa foto: Getty Images
de Gabriel Dano    |    02 Dec 2021   •   18:54

Aceştia, de săptămâna viitoare, trebuie să-şi testeze copiii de două ori de săptămână, lunea şi joia. În cazul în care testele sunt pozitive, părinţii sunt nevoiţi să anunţe şcoala şi medicul de familie pentru testarea PCR. Unităţile de învăţământ vor avea primele rezultate ale testelor de salivă luni dimineaţă.

După minivacanţa de 1 decembrie cadrele didactice şi elevii au primit încă o misiune. Aceea de a asambla kit-urile pentru testarea non-invazivă. Testarea cu probe din salivă se va face în prima şi a patra zi din săptămână. În situaţia în care un elev va avea un test pozitiv, părintele va fi nevoit să anunţe şcoala şi medicul de familie.

Ulterior i se va face un teste PCR, dacă şi acela va fi pozitiv, copilul va sta în izolare timp de 14 zile. Dacă testul PCR este pozitiv, toată clasa trece în online.

Mulţi părinţi au fost suprinşi să afle că au primit sarcina de a face ei singuri testările copiilor.

Şi în ţară, cele mai multe şcoli au ales ca testarea să se facă la domiciliu.

Rezultatele testelor non-invazive nu sunt recunoscute de Direcţiile de Sănătate Publică , de fiecare dată este nevoie de o confirmare a inefecţiei printr-un test antigen sau unul RT-PCR.

×
Subiecte în articol: teste salivă
Parteneri
"Fenomen" incredibil pe cerul Craiovei: "Te trimite în pământ"
x close