Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ce trebuie să scriem în CV, pentru a ne spori șansele când aplicăm pentru un loc de muncă

Ce trebuie să scriem în CV, pentru a ne spori șansele când aplicăm pentru un loc de muncă

Peste 400 de mii de români sunt în căutare de joburi. Doar în această vară, pe una dintre cele mai mari platforme de recrutare au fost trimise peste un milion de aplicații. Astfel, primul criteriu eliminatoriu, atunci când aplicăm pentru un loc de muncă, este CV-ul.

Ce trebuie să scriem în CV, pentru a ne spori șansele când aplicăm pentru un loc de muncă
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    16 Aug 2021   •   19:13

Primul pas pentru angajare este construirea și trimiterea CV-ului. Însă, cei mai mulți nu știu ce trebuie să scrie în el pentru a ieși în evidență.

Ce trebuie să scriem în CV

Pentru un curriculum vitae cât mai bun, specialiștii oferă câteva recomandări.

CV-ul trebuie să aibă informații obiective. Cum te vezi tu, cum crezi că ești, nu are ce să caute în CV.

Lucru cel mai important este să descrii firma la care ai lucrat și angajatorul. Jobul în sine este același și la una și la alta. Dacă chiar vrei să înțeleagă cel care citește trebuie să descrii bine angajatorul.

V-ul este viața ta, nu este despre jobul pentru care recrutează omul respectiv.

În luna iunie existau aproximativ 425 de șomeri români

În luna iunie, în România, erau șomeri aproximativ 425 de mii de oameni. Rata șomajului este mai mare în rândul bărbaților cu 5,3%, iar în rândul femeilor cu 5%.

Potrivit datelor de pe una dintre cele mai mari platforme de recrutare, categoria de vârstă 25 - 35 de ani este predominantă în privința aplicărilor pentru un job - cu 40%, apoi categoria 18 - 25 cu 30%, iar 35-45, 10-15%.

n vară, iunie, iulie, august, ca număr de aplicanți a fost între 120 de mii și 130 de mii la nivel de fiecare lună și undeva la 1 milion de aplicări 2:54

Rata șomajului în luna iunie a ajuns la 5,2%, în scădere cu 0,3% față de cea înregistrată în mai.

×
Subiecte în articol: CV loc de munca
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close