Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Drama unui copil ai cărui părinți nu s-au decis ce limbă să vorbească minorul: "Instanțele din România au hotărât"

Drama unui copil ai cărui părinți nu s-au decis ce limbă să vorbească minorul: "Instanțele din România au hotărât"

De mai bine de patru luni, este o luptă între doi părinți și două țări pentru soarta unui copil de șase ani. Tatăl acestuia l-a luat și poate fi acuzat de răpire internațională, nu doar pentru că îl ține departe de mamă, ci pentru că judecătorii au decis ca micuțul să fie înscris într-o școală românească.

Drama unui copil ai cărui părinți nu s-au decis ce limbă să vorbească minorul: "Instanțele din România au hotărât"
Sursa foto: Gettyimages
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Ian 2024   •   21:32

Tatăl, care este maghiar, vrea ca băiatul să învețe să vorbească și ungurește. Astfel, copilul a ajuns o victimă în lupta dintre cei doi părinți. Iar autoritățile din cele două țări privesc mai mult de la distanță decât să ajute. 

Părinții copilului nu au fost niciodată căsătoriți. S-au cunoscut în urmă cu șapte ani, iar la scurt timp ea a rămas însărcinată.  Relația a durat doar doi ani, iar de atunci sunt într-o veșnică dispută. Totul a început de la limba pe care copilul urma să o cunoască: română sau maghiară. 

"Instanțele din România au hotărât ca cel mic să urmeze cursurile în limba română, în România", a declarat Simona Pașcu, avocat. 

Războiul părinților a continuat. Pe 11 septembrie 2023, bărbatul ar fi trebuit să îl ducă la deschiderea festivă a anului școlar, iar seara să-l restituie mamei, conform programului de vizită, însă copilul nu a mai apărut. 

Citește și: Legume și fructe mucegăite, găsite în depozite din Ilfov. Comisarii ANPC au aplicat amenzi de 15.000 de lei

Tatăl a trecut granița în Ungaria cu tot cu copil. A folosit un pașaport emis de autoritățile de la Budapesta pe numele celui mic, chiar dacă mama spune că nu și-a dat niciodată acordul.

Imediat a fost făcută o plângere la Poliția, iar femeia a obținut un ordin de protecție atât pentru ea, cât și pentru copil. 

×
Subiecte în articol: cearta România instanțe copil parinti rapire
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close