Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cinci pași pentru a trece din piața universală în piața concurențială. Cum evitați creșterea cu 25% a facturii la energie electrică

Cinci pași pentru a trece din piața universală în piața concurențială. Cum evitați creșterea cu 25% a facturii la energie electrică

De la 1 iulie vor crește facturile la energia electrică cu 10% - 25%. Pentru a evita această creștere, românii trebuie să schimbe furnizorul actual cu unul de pe piața concurențială.

Cinci pași pentru a trece din piața universală în piața concurențială. Cum evitați creșterea cu 25% a facturii la energie electrică
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    31 Mai 2021   •   18:43

Pe ultima sută de metrii, oamenii s-au pregătit să semneze noile contracte, dar mulți dintre ei nu înțeleg nici în ultima lună ce au de făcut, pentru că autoritățile nu au comunicat clar.

Pentru a trece din piața universală în piața liberă trebuie urmați patru pașii:

  1. Verificați cu ajutorul comparatorului de prețuri de pe site-ul ANRE ce furnizori are cea mai bună ofertă.
  2. Alegeți furnizorul.
  3. Trimiteți către noul furnizor informații despre adresa locului de consum, denumirea furnizorului actual. Lista completă poate fi completată pe site-ul ANRE.
  4. Încheiați contractul cu noul furnizor.
  5. Notificați furnizorul actual încetarea contractului de furnizare cu cel puțin 21 de zile înainte.

Factura la energie electrică va crește cu până la 25% începând cu luna iulie

Începând de la 1 iulie, românii vor plăti cu până la 25% mai mult la factura de energie electrică, în cazul în care nu aleg un furnizor de pe piața concurențială.

Doar o lună mai au românii la dispoziție în care furnizorii sunt obligați de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul energiei să aplice reducerea consumatorilor care încă nu și-au schimbat furnizorul și au rămas pe piața universală.

Concret, dacă nu ați ales încă un furnizor de pe piața concurențială, veți mai primi reducerea până la finalul lunii iunie.

Pentru a vă schimba furnizorul însă, ar trebui să verificați tarifele pe site-ul ANRE, unde găsiți un comparator de prețuri pe care îl puteți accesa în funcție de consum, de zona în care locuiți și de valoarea facturii pe care o plătiți acum. 

După ce completați toate aceste date, veți putea vedea ce furnizor are oferta cea mai bună și veți putea alege în funcție de tarifele cele mai mici.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close