Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Corespondent CNN: "Rușii au lovit blocul din Liov cu o rachetă Kalibr" | Atacul a ucis o jurnalistă de 21 de ani și o femeie de 95 de ani

Corespondent CNN: "Rușii au lovit blocul din Liov cu o rachetă Kalibr" | Atacul a ucis o jurnalistă de 21 de ani și o femeie de 95 de ani

Rusia a efectuat cel mai mare atac cu rachete asupra zonelor civile din Liov, de la începutul invaziei.

Corespondent CNN: "Rușii au lovit blocul din Liov cu o rachetă Kalibr" | Atacul a ucis o jurnalistă de 21 de ani și o femeie de 95 de ani
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iul 2023   •   19:31

Proiectilele au lovit infrastructura critică și o clădire rezidențială.

Bilanțul preliminar este de cel puțin patru morți și cel puțin 37 de răniți. 

Situat în vestul Ucrainei, Liov a fost considerat de mulți ucraineni drept un refugiu mai sigur și o rută de acces, cu trenul, spre Polonia.

Însă realitatea războiului s-a apropiat dramatic de acest oraș. 

Citește și: "Comandanții furau analgezicele și se drogau!" | Trei soldați căzuți prizonieri în Ucraina dezvăluie haosul din armata Rusiei

"În acest moment, bilanțul este de cel puțin patru morți și cel puțin 37 de răniți. Printre morți se numără o jurnalistă de 21 de ani, dar și o femeie de 95 de ani care a supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial, nu și rachetelor rusești.

Este cel mai devastator atac de până acum asupra civililor din Liov. Acest oraș din vestul îndepărtat al Ucrainei era considerat una dintre zonele mai sigure. Prin urmare, mulți oameni au venit aici în speranța că vor fi mai protejați.

Însă atacul rusesc subliniază faptul că, într-adevăr, nu mai există niciun loc sigur în Ucraina.

Un alt lucru care a ieșit la iveală este că nu mai puțin de 10 adăposturi antiaeriene din Liov erau încuiate la momentul bombardamentului rusesc. O investigație urmează să elucideze cum a fost posibil acest lucru. 

În parte, probabil pentru sunt mulți oameni care nu se așteptau ca Liov să fie lovit în acest mod.

Semnificativ este și faptul că o clădire rezidențială a fost lovită de o rachetă Kalibr. Kalibr este o rachetă hipersonică rusească foarte precisă. Ea transportă o încărcătură de peste 1.000 de kilograme de explozibili puternici.

Este exact tipul de rachetă care a lovit săptămâna trecută restaurantul din Kramatorsk, omorând 13 persoane", a relatat corespondentul CNN Ben Wedeman.

×
Subiecte în articol: Ben Wedeman Liov Kalibr Ucraina
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close