Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Comuna din România cu un patinoar de 120.000 de euro. Ideea, preluată de niște consilieri români plecați într-un schimb de experiență în Franța

Comuna din România cu un patinoar de 120.000 de euro. Ideea, preluată de niște consilieri români plecați într-un schimb de experiență în Franța

O comună cu aproximativ 1.800 de locuitori, din România, s-a ales cu un patinoar de 120.000 de euro pentru că mai multe consiliere locale au văzut unul în Franţa.

de Ioana Mircea    |    02 Noi 2023   •   18:55

Patinoarul din comuna Ruşii Munţi, din județul Mureș a apărut după ce mai multe consiliere locale, care sunt şi cadre didactice, au mers într-un schimb de experienţă în Franţa. Acolo au văzut că oamenii se distrează în timpul liber, chiar şi în mijlocul verii şi au propus primăriei să se facă o investiţie serioasă.

Primăria spune că şi-a permis investiţia de 120.000 de euro pentru că face bani din vânzarea lemnului exploatat în pădurile pe care le are în proprietate.

În câteva luni de la demararea proiectului, primii locuitori au putut deja să se dea pe gheaţă.

Citește și: Soluţiile edililor pentru a face târgurile de Crăciun pe bani puţini: "Ele trebuie ţinute, că se bucură oamenii"

Comuna are în proprietate aproximativ 4.300 de hectare de pădure. Din lemnul vândut încasează în jur de 800.000 de euro în fiecare an. Aşa că, în aceste condiţii ideea patinoarului nu a mai părut imposibilă. Acum, copiii care vor să îl folosească plătesc 15 lei iar adulţii 100 de lei. În preţ intră şi patinele special.

×
Subiecte în articol: patinoar mures România comuna
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close