Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Comunele din România păzite de forţe de ordine, din cauza scandalurilor frecvente între clanuri

Comunele din România păzite de forţe de ordine, din cauza scandalurilor frecvente între clanuri

Două localităţi şi un oraş din Vaslui au fost transformate în zone speciale de siguranţă publică din cauza bătăilor dintre clanurile interlope. Timp de două săptămâni, aici va fi un număr mare de forţe de ordine, care vor patrula pentru a se asigura că violenţele nu continuă.

Comunele din România păzite de forţe de ordine, din cauza scandalurilor frecvente între clanuri
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Aug 2023   •   13:21

Deja judeţul este obişnuit cu astfel de acţiuni. În urmă cu doi ani, alte localităţi au fost puse sub supraveghere din cauza clanurilor.  

Luni, un scandal între planuri deranja localnicii mai multor comune din Vaslui. A fost nevoie de intervenția forțelor de ordine, care au reușit să-i calmeze pe scandalagii abia după ce i-au somat cu mai multe focuri de armă. 

18 persoane au fost reținute, iar pentru ca situația să nu se mai repete, autoritățile au luat decizia de a institui o zonă specială de siguranță pe raza localităților cu probleme. 

“Toate aceste probleme provin în urma unor neînțelegeri vizavi de niște terenuri aflate în această localitate, localitatea Simila. Au început această altercaţie cu înjurături și cu pietre aruncate. S-a restabilit ordinea în zona respectivă.

Vom implementa o zonă de siguranță în această localitate. Sunt reținuți 11 cetățeni deocamdată. Mai urmează  cercetările, sunt în curs, și vom vedea pe urmă ce ce mai trebuie să mai facem”, a declarat Daniel Onofrei, prefectul judeţului Vaslui.

Vasluienii însă susțin că s-au obișnuit cu astfel de evenimente. De-a lungul anilor au fost zeci de astfel de reglări de conturi. 

Forțele de ordine vor patrula regulat pe străzile comunelor timp de 15 zile. De altfel, nu este prima dată când în județ se iau astfel de măsuri de protecție. 

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close