Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Corespondentul CNN Salma Abdelaziz, detalii de ultimă oră despre negocierile ruso-ucrainene

Corespondentul CNN Salma Abdelaziz, detalii de ultimă oră despre negocierile ruso-ucrainene

A patra rundă a negocierilor dintre Ucraina și Rusia intră în "pauză tehnică" până marți. Pauza a fost luată "pentru muncă suplimentară în subgrupurile de lucru și clarificarea definițiilor individuale iar negocierile continuă", potrivit lui Mihailo Podoliak, consilier al președintelui Ucrainei și membru în echipa de negociere a părții ucrainene.

Corespondentul CNN Salma Abdelaziz, detalii de ultimă oră despre negocierile ruso-ucrainene
de Gabriel Dano    |    14 Mar 2022   •   18:43

Corespondentul CNN Salma Abdelaziz a prezentat, luni, la News Hour with CNN, detalii de ultimă oră despre negocierile ruso-ucrainene.

"Astăzi a fost organizată cea de-a patru rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina. Acestea au avut loc în forma online și au fost descrise ca fiind discuții foarte dificile, după cum a precizat președintele Zelenski. Acum au luat o pauză, iar echipele de negociere încearcă să rezolve o anumite puncte specifice de pe listă.

Liderii europeni și cei ucraineni vor să vadă o încetare a focului, vor ca armele rusești să fie reduse la tăcere înainte ca orice fel de negocieri să fie luate în serios. Este greu de crezut că acest lucru se va întâmpla prea curând, în condițiile în care invazia rusă escaladează.

Chiar și coridoarele umanitare au fost ținta bombardamentelor rusești, dar bineînțeles liderii europeni continuă să ceară o soluție. Am văzut multe activități diplomatice - președintele francez, cancelarul german au stat de vorbă cu președintele Putin cerând o încetare a focului, ceea ce nu s-a întâmplat", a spus Salma Abdelaziz.

A patra rundă de discuții, una dificilă

Dacă dialogurile anterioare s-au purtat față în față într-o locație din Belarus, de astă dată delegația ucraineană a rămas la Kiev, 

Negociatorul ucrainean Mihailo Podoliak a postat pe Twitter o imagine de la discuții cu comentariul: "părțile își exprimă activ pozițiile. Comunicarea are loc, dar este dificilă".

Potrivit lui Podoliak, dificultățile sunt accentuate de diferențele dintre "sistemele politice" din cele două state.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina cnn
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close