Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cristina Lesnic, fost vicepremier al Republicii Moldova: "Situaţia rămâne vulnerabilă în Transnistria"

Cristina Lesnic, fost vicepremier al Republicii Moldova: "Situaţia rămâne vulnerabilă în Transnistria"

E alertă la Chişinău după ce mai multe explozii au avut loc în Transnistria. Maia Sandu acuză forţele proruse de la Tiraspol că ar fi provocat aceste atacuri. Există temerea că destabilizarea în zonă ar putea atrage Transnistria în război şi ar putea arunca Moldova în pericol. 

Cristina Lesnic, fost vicepremier al Republicii Moldova: "Situaţia rămâne vulnerabilă în Transnistria"
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Apr 2022   •   18:59

Cristina Lesnic, fost vicepremier pentru reintegrare al Republicii Moldova şi fost negociator-şef cu Tiraspolul, a vorbit marţi, la News Hour with CNN despre amploarea evenimentelor care s-au produs în regiunea transnistreană.

Potrivit Cristinei Lesnic, aceste evenimente au bulversat opinia publică, dar şi autorităţile naţionale. 

"Nivelul de securitate rămâne fragil atât pe fundalul situaţiilor din acest weekend, pe perioada sărbătorilor pascale, dar şi pe fundalul evenimentelor din Ucraina", a declarat fostul vicepremier la Antena 3.

"Ceea ce trebuie să înţeleagă toată lumea e că aceste evenimente produse nu sunt singulare. Ele trebuie să fie integrate în tabloul situaţional al reglementării conflictului transnistrean", a opinat Lesnic.

Maia Sandu: "Există tensiuni între diferite forțe din interiorul regiunii transnistriene"

"Cred că nu trebuie să intrăm în panică (...). Cel mai important e să menţinem pacea", a mai spus Lesnic.

Incidentele care au avut loc în ultimele ore în Transnistria constituie o escaladare a tensiunilor şi au fost provocate din interiorul regiunii separatiste transnistrene, a declarat marţi preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Viaţa transnistrenilor pare oprită în timp, între vremurile Uniunii Sovietice şi cele moderne. Mulţi dintre locuitorii din regiunea separatistă moldovenească aspiră mai degrabă la cetăţenia rusă decât la statutul de cetăţeni europeni. 

 

×
Subiecte în articol: Cristina Lesnic Transnistria
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close