Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Curtea de la Haga a decis: Rusia trebuie să oprească atacurile în Ucraina

Curtea de la Haga a decis: Rusia trebuie să oprească atacurile în Ucraina

Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga a decis astăzi că Rusia trebuie să oprească imediat atacurile în Ucraina. Ucraina a acuzat Rusia de încălcarea Convenţiei din 1948 privind genocidul şi a cerut curţii să ordone încetarea imediată a ostilităţilor.

Curtea de la Haga a decis: Rusia trebuie să oprească atacurile în Ucraina
Sursa foto: Hepta.ro
de Gabriel Dano    |    16 Mar 2022   •   17:40

Cu 13 voturi pentru și 3 împotrivă, Curtea Penală Internațională de la Haga a decis că Rusia trebuie să suspende toate operațiunile militare de pe teritoriul Ucrainei. De asemenea, cu 13 voturi pentru, 2 împotrivă, s-a decis ca Rusi să nu mai facă niciun pas în invazia din Ucraina în mod direct sau prin aliați.

Pirn vot în unanimitate, Curtea de la Haga a decis ca nici Rusia și nici Ucraina să nu facă vreo acțiune care să amplifice acest conflict militar.

Este primul verdict al unui tribunal internațional de când Rusia a început invazia Ucrainei, pe 24 februarie. 

Volodimir Zelenski: ”Sper că inamicii vor fi trași la răspundere pentru toate crimele de război”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că speră ca inamicii să fie trași la răspundere pentru faptele lor.

”Vă mulțumesc că ați venit la noi în așa vremuri grele. Mulțumim că ați reacționat atât de rapid. Eu sper că inamicii vor fi trași la răspundere pentru toate crimele de război împotriva ucrainenilor ”, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, citat de zdg.md.

Procurorul-șef al Curții Penale Internaționale, Karim Khan, anunța pe 3 martie că va începe „cât mai repede cu putință” să documenteze posibile crime împotriva umanității sau genocid comise în Ucraina.

Solicitarea pentru o astfel de investigație a fost făcută de 39 de țări.

Stire în curs de actualizare

×
Subiecte în articol: Haga Război Ucraina
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close