Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Dan Barna, după propunerea lui Cioloş ca premier: "USR nu fuge nicăieri. Este o propunere serioasă, nu e doar un joc de balet declarativ"

Dan Barna, după propunerea lui Cioloş ca premier: "USR nu fuge nicăieri. Este o propunere serioasă, nu e doar un joc de balet declarativ"

Dan Barna a precizat că propunerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru funcția de premier nu a venit ca o surpriză pentru USR, subliniind că este o "propunere serioasă, nu e doar un joc de balet declarativ", iar formațiunea își asumă guvernarea şi "nu fuge nicăieri".

Dan Barna, după propunerea lui Cioloş ca premier: "USR nu fuge nicăieri. Este o propunere serioasă, nu e doar un joc de balet declarativ"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    11 Oct 2021   •   18:29

Întrebat cum a primit anunțul preşedintelui Klaus Iohannis şi cu cine intenționează USR să formeze o majoritate, Dan Barna a precizat că numirea lui Dacian Cioloș pentru funcția de premier nu a venit ca o surpriză pentru că USR îţi asumă guvernarea şi "nu fuge nicăieri".

„Nu a fost o surpriză, după discuțiile avute cu preşedintele astăzi. Preşedintele ne-a spus că celelalte partide fug de responsabilitatea guvernării pentru că este o perioadă dificilă, de criză. Noi am spus clar: nu fugim nicăieri, suntem aici.

Avem o propunere de premier, este o propunere serioasă, nu e doar un joc de balet declarativ şi am cerut preşedintelui să ia în serios această propunere", a spus Dan Barna, după anunțul preşedintelui Klaus Iohannis, în urma consultărilor avute luni, cu partidele politice.

"În acest moment coaliţia poate fi reconstituită"

Întrebat cu cine va forma USR o majoritate, Dan Barna a spus că va iniția discuțiile cu PNL şi URMR, formațiunea susținând refacerea coaliţiei.

„De mâine dimineața va începe dialogul cu PNL şi UDMR, pentru că avem un protocol de coaliţie care nu a fost denunțat de niciunul din cele trei partide, avem condiţia că Florin Cîţu nu mai poate să fie opțiunea reală pentru Guvernul României.

În acest moment coaliţia poate fi reconstituită, se poate crea majoritatea care a funcționat în Parlament şi putem intra într-o logică în care să ne preocupăm de temele cu adevărat dramatice pentru cetățeni şi nu neapărat de situaţia politică care poate fi deblocată", a mai spus Dan Barna la News Hour with CNN.

Dacian Cioloș, propunerea președintelui Klaus Iohannis pentru funcția de premier

Iohannis a spus că la consultările de luni cu partidele politice a reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate „indiferent cine guvernează”.

„Formațiunile politice au venit cu diferite abordări, propuneri, așa cum reprezentanții acestor formațiuni le-au prezentat și opiniei publice.

Eu am reținut una pe care o voi și pune în practică: am decis să-l desemnez pentru poziția de candidat la funcția de prim-ministru pe Dacian Cioloș”, a adăugat Klaus Iohannis.

×
Subiecte în articol: Dan Barna Dacian Cioloş Klaus Iohannis
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close