Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN DNA cere aviz pentru a-l percheziţiona pe preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuțescu

DNA cere aviz pentru a-l percheziţiona pe preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuțescu

DNA a iniţiat procedura pentru a solicita Camerei Deputaţilor să încuviinţeze o percheziţie informatică în dosarul care-l vizează pe Adrian Miuţescu.

DNA cere aviz pentru a-l percheziţiona pe preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuțescu
DNA cere aviz pentru a-l percheziţiona pe preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuțescu
de Georgiana Adam    |    24 Noi 2021   •   19:02

Comisia juridică a Camerei Deputaților are la dispoziție trei zile să întocmească raport pe cererea DNA pentru acceptul pentru desfășurarea de percheziții informatice în cazul președintelui PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu, iar plenul va vota în maximum cinci zile.

Adrian Miuțescu este așteptat joi la comisie pentru exercitarea dreptului la apărare

DNA a solicitat Camerei Deputaților acceptul pentru desfășurarea de percheziții informatice în cazul președintelui PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu, urmărit penal pentru că ar fi intervenit pentru numirea unor persoane în poziții-cheie la ANPC și la Poșta Română.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Adrian Miuţescu, președinte al Organizației Județene PNL Argeș și deputat în Parlamentul României, sub aspectul săvârșirii a opt infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Cererea DNA de percheziții informatice în cazul lui Adrian Miuțescu, a doua zi după ce deputatul a trecut în tabăra lui Orban

"În perioada aprilie – iulie 2021, suspectul Miuțescu Gheorghe Adrian, la instigarea suspectului Chiru Ovidiu, și-ar fi folosit influența și autoritatea ce decurg din funcția de președinte al Organizației Județene a partidului din care face parte, pe lângă conducerea Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului, pentru a determina numirea celui din urmă, dar și a unei alte persoane în funcții de conducere la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș.

Aceasta, în condițiile în care postul vizat de Chiru Ovidiu fusese ocupat prin concurs de o altă persoană. În aceeași manieră, Miuțescu Gheorghe Adrian ar fi procedat pentru numirea unei persoane într-o funcție de conducere la Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia și de mutare a sediului Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia de la Ploiești la Pitești", anunța DNA.

×
Subiecte în articol: Adrian Miuțescu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Factura electronică devine obligatorie pentru toți comercianții
x close