Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Veste proastă pentru românii care au rate: Rămân în continuare mari, potrivit BNR

Veste proastă pentru românii care au rate: Rămân în continuare mari, potrivit BNR

Banca Națională a României a făcut un anunț cu privire la ratele românilor din acest an. Ele vor rămâne la fel de mari.

de Ioana Ciobanu    |    Ioana Mircea    |    04 Apr 2024   •   18:44

Ratele românilor rămân în continuare la un nivel ridicat. Anunțul vine din partea BNR. Dobânda de politică monetară, stabilită de BNR, care influențează IRCC si ROBOR, cei doi indici în funcție de care se calculează ratele românilor cu dobânda variabilă în lei, ar urma să rămână la același nivel, conform așteptărilor analiștilor.

La ultima ședință de politică monetară Consiliul de Administrație al Băncii Naţionale a României, a hotărât menținerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 7,00 la sută pe an, nivel care influențează direct ROBOR si IRCC. Așadar ratele românilor ar urma să rămână la același nivel, în continuare mari.

De altfel, Fondul Monetar Internațional a propus executivului, prin intermediul concluziilor depuse după încheierea vizitei în România, ca dobânda cheie să nu scadă, să rămână la același nivel până în momentul în care inflația va scădea consistent.

Băncile centrale majorează sau mențin dobânzile ridicate pentru a ține sub control inflația.

×
Subiecte în articol: rate BNR
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close