Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Prețurile alimentelor de post din piețele din România: "Nu o să spună că e scump cine știe ce e lucrul la țară "

Prețurile alimentelor de post din piețele din România: "Nu o să spună că e scump cine știe ce e lucrul la țară "

Cu produse tot mai scumpe, postul Paștelui devine o provocare pentru românii care vor să îl țină. Legumele și fructele au prețuri tot mai mari, iar oamenii fac eforturi financiare pentru a le putea cumpăra. Echipele Antena3 CNN au mers în mai multe piețe din țară pentru a afla care sunt prețurile.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Apr 2024   •   19:17

Legumele şi fructele sunt tot mai scumpe, însă preţurile diferă de la o tarabă la alta și mai ales de la un oraș la altul. De departe, cel mai mult plătesc românii din Sibiu, unde numai o legătură de ceapă verde costp 3 lei.

Acelaşi produs poate fi găsit în Bucureşti sau Craiova cu doar 2 lei. Cele mai ieftine ridichi sunt în Craiova, în timp ce în Sibiu se vând de cinci ori mai scump. Ciupercile însă sunt mai scumpe în Capitală.

În cea mai mare piață agroalimentară din Sibiu, coșul de cumpărături pentru două zile de post care ar trebui să ajungă la aproximativ 140 de lei. Cele mai scumpe sunt legumele care provin din import. Un kilogram de ardei costă 20 de lei, iar unul de roșii de calitate superioară 18 lei. 

În schimb, același coș cu legume pentru două zile de post costă în Capitală în jur de 100 de lei. O suma totuși prea mare pentru mulți români. Producătorii au însă o explicație.

"Și noi avem cheltuieli. În primul rând s-a scumpit combustibilul pentru cei care folosim pentru căldura la sobe, tunuri de căldură", spun aceștia. Totodată, ei se plâng că vânzările au scăzut anul acesta.

"Față de anul trecut, prețurile sunt mai ridicate. Nu foarte mult dar sunt, sunt. Masa de Paște o să coste oricum mai mult", a spus o clientă.

"Cine știe ce e lucrul la țară nu o să spună că e scump", a spus o alta. Producătorii mai spun că se așteaptă ca prețurile să crească și mai mult în următoarea perioadă.

×
Subiecte în articol: postul pastelui 2024 preturi
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close