Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Experiment Antena 3 | Efectele unui uragan la peste 140km/h în simulator: "Simt că nu mai pot!"

Experiment Antena 3 | Efectele unui uragan la peste 140km/h în simulator: "Simt că nu mai pot!"

România a fost răvășită de rafalele de vânt extrem de puternice din ultimele ore. În unele zone vântul a avut peste 145 km/h, o viteză de uragan. Ca să înțelegem cu ce ne-am confruntat în ultimele ore, Cristi Popovici - reporter News Hour with CNN, a făcut un experiment.

Experiment Antena 3 | Efectele unui uragan la peste 140km/h în simulator: "Simt că nu mai pot!"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    18 Ian 2022   •   19:11

Cristi Popovici a mers la Institutul Naţional de Cercetări Aerospațiale unde a intrat în simulator şi s-a expus unor rafalele de vânt de 143km/m.

"Începem cu o adiere ușoară de 10-20 km/h şi creștem treptat viteza vântului. Începe să fie din ce în ce mai frig. Urcăm spre 60 km/h, avem deja cod portocaliu. Încep să-mi înghețe mâinile. Îmi vâjâie urechile. Urcăm spre 90 km/h.

Este foarte greu, trebuie să mă țin de chingile acestea. Avem 120 km/h, nu se mai aude absolut nimic, mai am un pic şi efectiv zbor. Suntem deja la 140 km/h şi nu mai pot să mă ţin.

Gata este timpul să ne oprim suntem deja la 143 km/h şi riscam să fiu luat pe sus.

Gândiți-vă că vitezele care au fost aseară în România au fost de peste 200 km/h. Ar fi luat pe sus orice om", a transmis Cristi Popovici, reporter Antena 3, în timpul experimentului efectuat în simulatorul de la Institutul de Cercetări Aerospaţiale.

Citiţi şi: ANM anunţă cod roșu şi cod portocaliu de viscol în două judeţe din ţară. A fost emis un mesaj Ro-Alert

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close