Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Elon Musk: "Cred că Inteligenţa Artificială e una din cele mai mari amenințări"

Elon Musk: "Cred că Inteligenţa Artificială e una din cele mai mari amenințări"

Elon Musk a fost prezent la AI Saftey Summit, acolo unde China, SUA, UE şi alte circa 20 de ţări au semnat prima declaraţie globală asupra riscurilor inteligenței artificiale. Fondatorul Space X şi Tesla a subliniat că această tehnologie trebuie ghidată într-o direcţie benefică omenirii.

de Claudia Popovici    |    03 Noi 2023   •   21:33

"Declaraţia de la Bletchley", prima declaraţie globală asupra riscurilor inteligenţei artificiale a fost semnată de Uniunea Europeană şi alte 20 de ţări la summitul AI Safety desfăşurat în Marea Britanie.

Acordul intențional propune cooperarea globală pentru a gestiona riscurile inteligenței artificiale, un concept pe care mulți că nu-l înțeleg, dar este văzut ca un sistem care are potențialul să devină principala amenințare la adresa omenirii în viitor, dacă este folosit incorect.

Alături de 28 de ţări participante la summitul AI Safety au participat şi pionierii din tehnologia AI, academicieni cunoscuți, dar şi omul de afaceri Elon Musk, fondatorul space X și Tesla.

"Cred că Inteligenţa Artificială e una din cele mai mari amenințări. Suntem pentru prima oară în situaţia în care apare o entitate care este mult mai inteligentă decât cel mai inteligent om de pe Pământ.

Nu suntem mai puternici sau mai rapizi decât alte specii, dar am fost cei mai inteligenți. Aşadar, am ajuns în punctul în care pentru prima oară în istoria umană, va apărea ceva care va fi cu mult deasupra noastră.

Nu cred că este ceva ce vom putea controla, dar putem aspira spre a ghida Inteligenţa Artificială într-o direcție care să fie benefică pentru omenire", a spus Elon Musk. 

Astfel, "declaraţia de la Bletchley", a devenit prima declarație internațională din lume despre noua tehnologie despre care experții cred că va putea depăși capacitățile celor mai avansate sisteme de astăzi.

 

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close