Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Fenomen astronomic unic, eclipsa de Soare observată în România

Fenomen astronomic unic, eclipsa de Soare observată în România

Prima eclipsă de Soare din 2021 a putut fi observată astăzi din mai multe colțuri ale lumii, inclusiv din țara noastră. În Canada și Statele Unite au fost surprinse imagini incredibile cu Luna care a acoperit aproape în întregime Soarele.

Fenomen astronomic unic, eclipsa de Soare observată în România
Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    10 Iun 2021   •   19:53

Și în țara noastră curioșii au putut fi martorii fenomenului ceresc. Punctul maxim al eclipsei s-a putut observa în jurul orei 14:00 în Satu Mare.

Cu ochelari speciali de protecție, iubitorii astrelor s-au adunat la Observatorul astronomic din oraș. Fenomenul spectaculos a putut fi văzut în România, doar din câteva localități din jumătatea nordică a țării.

Punctul maxim a fost atins în jurul orei 14:00 la Satu Mare, când Soarele a fost acoperit în proporție de 2,1%. Cei mai încântați au fost copiii care ar fi făcută orice pentru a vedea prima eclipsă de soare din viața lor.

„M-am invoit de la școală ca să văd eclipsa", a spus un copil.

„O să fie foarte frumoasă și interesantă. Este pentru prima oară când o văd", a mai un alt copil.

„Eu am venit doar cu un singur lucru, să văd eclipsa și să știu că am văzut o dată în viață", a mai spus hotărât un copil.

Fenomenul astrologic a debutat pe cerul din Canada, a traversat coasta Nord vestică a Groenlandei până la Polul Nord și a ajuns până în Siberia Orientală. Eclipsa a putut fi observată în întreaga ta splendoare doar câteva locuri din emisfera nordică, precum nordul Rusiei.

La New York, localnicii au surprins imagini care îți taie răsuflarea. Cerul s-a înroșit în timpul fenomenului astronomic.

×
Subiecte în articol: eclipsă soare femomen astronomic
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close