Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Florin Cîțu, declarații în exclusivitate despre criza guvernamentală: ”PNL-USR-UDMR, singura soluție pentru a guverna România”

Florin Cîțu, declarații în exclusivitate despre criza guvernamentală: ”PNL-USR-UDMR, singura soluție pentru a guverna România”

Premierul Florin Cîțu a comentat pentru News Hour with CNN situația critică în care se află în momentul de față guvernarea României.

Florin Cîțu, declarații în exclusivitate despre criza guvernamentală: ”PNL-USR-UDMR, singura soluție pentru a guverna România”
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Sep 2021   •   18:15

Florin Cîțu a vorbit despre soluțiile pe care le consideră potrivite pentru rezolvarea blocajului.

„Puteam să ieșim săptămâna trecută (n.r. din criză), era foarte simplu dacă colegii de la USR nominalizau un alt ministru al Justiției. Acum, ori se retrag semnăturile de pe moțiune, ori am făcut o sesizare la Curtea Constituțională și așteptăm cu toții soluția. Dacă dă dreptate celor care au depus moțiunea, foarte bine, mergem mai departe. Dacă nu, ceea ce cred că se va întâmpla, oprim această procedură și pot oricând să depună o altă moțiune legal.

Este vorba de morală. A depune moțiune împotriva propriului guvern, doar PSD a făcut așa ceva. Văd că și la politicienii noi prinde. Cea mai mare problemă pe care o avem e depunerea unei moțiuni cu AUR.

Ca să treacă moțiunea, cei de la USR-PLUS au nevoie de PSD. Se vede o coaliție toxică PSD-AUR-USR în Parlamentul României.

Remanierea ministrului Sănătății a arătat că a vent un ministru care a făcut o treabă mult mai bună decât predecesorul ei, și la Finanțe la fel, ministrul care a fost propus după câteva zile a putut să împrumute la o scadență de 2,3 ani cu dobânzi negative, ceea ce arată încredere în acest guvern.

Este greu să ai un ministru fără rezultate după opt luni de zile. Dar, mai mult, nu voi permite nimănui să blocheze actul de guvernare.”

Întrebat cu cine nu se va alia PNL, Florin Cîțu a susținut că „nu facem guvern cu PSD”:

„Nu facem guvern cu PSD, asta e clar, și nici nu AUR. Ne rămâne o singură variantă: PNL-USR-UDMR. E singura soluție pentru a guverna România în acest moment.”

Urmăriți interviul integral în video:

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close