Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Florin Roman, George Simion și Ionuț Moșteanu, confruntare la Antena 3, după scandalul din plen

Florin Roman, George Simion și Ionuț Moșteanu, confruntare la Antena 3, după scandalul din plen

Florin Roman a oferit declarații în exclusivitate pentru News Hour with CNN în care a explicat cum s-a ajuns la scandalul din ședința de plen în care a fost înlăturat cu forța de la conducerea întâlnirii oficiale în care trebuia citită moțiunea de cenzură.

Florin Roman, George Simion și Ionuț Moșteanu, confruntare la Antena 3, după scandalul din plen
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Sep 2021   •   18:21

Florin Roman (PNL): Eram obligat să supun la vot proiectul ordinii de zi

„Cred că astăzi am asistat la o mineriadă politică din partea celor de la AUR și USR și cred că toți românii au putu să vadă astăzi cum ar putea fi condusă România de această alianță toxică.

Astăzi domnul Ludovic Orban a emis decizia prin care exercită atribuții de președinte al Camerei Deputaților între orele 16 și 24, iar în baza acestei decizii m-am adresat aparatului tehnic și am întrebat cine trebuie să conducă această ședință de plen reunit.

Regulamentul prevede la articolul 30 că ședințele sunt conduse alternative de președintele Camerei sau al Senatului, iar eu astăzi exercitam atribuții de președinte de Cameră până la ora 24. Mi-a fost înmânată mapa de ședință și desfășurătorul de ședință, având în vedere că doamna Dragu este cea care a condus ultimele două ședințe de plen reunit. În baza mandatului constituțional amd emarat această ședință.

Am avut un schimb scurt de păreri cu doamna Dragu, i-am argumentat pe statut care este motivul. În schimb, dânsa era foarte agitată de domnul Barna că dânsa trebuie să conducă ședința. N-au avut nimic de obiectat până când au vrut să dea peste cap regulamentul Camerei Deputaților. Eu eram obligat să supun la vot proiectul ordinii de zi și programul în ordinea propusă de Birourile Permanente Reunite prin vot astăzi, iar dânșii voiau să facă tot felul de proceduri.”, a declarat Florin Roman la News Hour with CNN.

Florin Roman (PNL): USR să se lepede de "Satana"

Acesta le-a transmis un mesaj celor de la USR-PLUS:

"Orice discuție cu partenerii politici ai acelor colegi huligani de la AUR nu poate fi o bază de discuție între noi. Noi colaborăm cu partide democratice. Din păcate, în momentul în care USR s-a poziționat în această alianță toxică alături de AUR și astăzi auparticipat la această mineriadă politică, nu cred că poate exista o punte de colaborare până în momentul în care cei de la USR nu se vor lepăda de "Satana".

Întrebat dacă se leapădă de "Satana", Ionuț Moșteanu a răspuns:

"Ce întrebare este asta? Suntem la biserică? Domnul Roman să nu-l mai țină în brațe pe Cîțu. Domnul Cîțu și-a arătat limitele - trebuie să facă un pas în față".

George Simion (AUR): Nu acceptăm niciun fel de tertipuri

În replică, George Simion, copreședintele AUR, susține că nu este de acord cu întârzierea dezbaterii și votării moțiunii de cenzură ”prin diferite tertipuri”, după ce Florin Roman a ignorat cererea USR-PLUS de a se introduce pe ordinea de zi a ședinței stabilirea calendarului moțiunii de cenzură.

„Ordinea constituțională este respectată în momentul în care moțiunea de cenzură ajunge la dezbatere și la vot. Până atunci vom avea blocaje de acest gen dacă ordinea constituțională și constituția din România nu este respectată. Ar fi bine ca domnii din jurul domnului Cîțu să nu îl mai apere și să lase moțiunea să ajungă la vot. Termenul de 1 octombrie nu este acceptabil și nu vom admite ca solicitarea noastră de a fi dezbătută și votată moțiunea de cenzură să nu fie pusă în practică prin diferite tertipuri.”

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Florin Roman scandal
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close