Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Din grupul care îl amenința pe procurorul general al Bulgariei făcea parte și un afacerist român

Din grupul care îl amenința pe procurorul general al Bulgariei făcea parte și un afacerist român

Premierul Bulgariei a convocat astăzi toate serviciile din Ministerul de Interne după tentativa de asasinat asupra procurorului general.

Din grupul care îl amenința pe procurorul general al Bulgariei făcea parte și un afacerist român
Sursa foto: Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Mai 2023   •   19:11

Anchetatorii bulgari au adus o armată de criminaliști la locul exploziei.

Acești au verificat fiecare centimetru al pădurii pe o rază de câteva sute de metri, iar accesul în zonă a fost complet interzis pe o rază de trei kilometri, timp de 30 de ore cât au durat cercetările.

Criminaliștii au găsit urme de plastic, lemn și metal în jurul locului exploziei.

Bomba avea în componență bile metalice menite să spargă geamurile și caroseria mașinii în care se afla procurorul șef al Bulgariei, Ivan Gheșev.

Citește și: Teorie șocantă după atacul cu bombă asupra procurorului-șef din Bulgaria, în care ar fi implicat un român | "Atentatul ratat" ar urma să-l facă și mai puternic pe Ivan Gheșev

Autoritățile bulgare spun că au în vedere mai mulți suspecți responsabili pentru acest incident.

Este vehiculat și un nume al unui cetățean român ca făcând parte din crima organizată care vrea să destabilizeze sistemul judiciar bulgăresc.

Ovidiu Semenesc în vârstă de 55 de ani, de loc din Horez este un influent om de afaceri cu conexiuni până la nivelul serviciilor secrete franceze, cel puţin aşa reiese din presa vecină.

În 2019 autorităţile din Bulgaria au deschis un dosar penal pe numele a doi cetăţeni români şi împotriva unui bulgar.

Acuzaţiile la vremea aceea: şantaj, contrabandă cu ţigări şi înşelăciune.

Potrivit presei din Bulgaria, cei trei i-ar fi cerut unui parlamentar bulgar 12 milioane de euro, ca numele a 10 oficiali din Bulgaria să nu apară într-un raport care urma să fie înaintat Comisiei Europene.

Martorul cheie din acest dosar ar fi un anume Ivan Petleshkov, un fost oficial al Ministerului de Interne și apropiat al șefului crimei organizate din Bulgaria.

Petleshkov, spune presa vecină, a fost intermediarul la care ar fi apelat Semenescu în urmă cu trei ani.

În prezent, românul e căutat prin Interpol de autorităţile din Bulgaria, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare.

Cât despre implicarea sa în tentativa de asasinat asupra procurorului general, nimeni nu a făcut nicio declaraţie oficială.

Până acum nu s-a făcut nicio arestare şi doar o minune sau o înscenare ar fi făcut ca nimeni să nu fie rănit după explozia de ieri.

×
Subiecte în articol: Ivan Gheșev atac afacerist român
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close