Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Festivalurile și concertele vor deveni un lux pentru români. Guvernul vrea să scumpească prețul biletelor

Festivalurile și concertele vor deveni un lux pentru români. Guvernul vrea să scumpească prețul biletelor

Concertele, festivalurile și orice eveniment cultural ar putea deveni un lux pentru români. Guvernul vrea să crească TVA-ul de la 5 la 19% pentru vânzarea de bilete. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Sep 2023   •   19:43

Astfel, prețul biletului ar urma să crească cu 15%, iar banii vor fi plătiți de participanți. Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale au transmis o scrisoare deschisă către Ministrul Culturii, Raluca Turcan. 

Printre semnatarii acestei scrisori sunt și organizatorii celor mai mari festivaluri de la noi din țară, Untold și Neversea. 

"În primul rând, vor fi consecințe pe termen scurt pentru cei care vor veni la evenimente pentru că în mod direct ei vor afectați de această creștere a TVA-ului. Și dacă va fi 5% și dacă va fi 19%, vorbim despre o taxă care se colectează de către organizator și care este virată mai departe către stat. 

Citește și: Festivalul Vinului Moldovei revine cu cea de-a treia ediție la București, pe șoseaua Kiseleff, pe 16 și 17 septembrie

Noi încercăm să le explicăm celor care ne conduc că prin această măsură pe care ei o propun, șansele de a colecta mai mult TVA de la industria culturală sunt foarte mici.

La ora actuală, cea mai mare parte dintre evenimente sunt realizate pe bani publici. Noi, cei care facem evenimente pe bilete, suntem într-un număr mic. 

În momentul în care prețul biletului va crește numărul celor care ar dori să vină o să scadă pentru că și acum oamenii spun că  prețul unui bilet la un concert cu un artist internațional este deja foarte mare.

Dacă va mai crește cu încă 14 procente, lucrurile nu vor arăta deloc bine. Este o măsură luată fără ca oamenii de profil să fie consultați în prealabil", a declarat Edy Chereji, co-fondator Untold Universe. 

×
Subiecte în articol: concerte pret bilete festival
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close