Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Buzunarele părinţilor ameninţate la începerea anului şcolar. Ce rechizite preferă elevii în epoca gadget

Buzunarele părinţilor ameninţate la începerea anului şcolar. Ce rechizite preferă elevii în epoca gadget

Caietele sunt digitale, pixurile sunt mouse-uri, copertele sunt huse sau tablete. Rechizitele cu miros de plastic nou au dispărut din coşul de cumpărături. Entuziasmul întoarcerii copiilor în bănci determina părinţii să cheltuiască cu 40% mai mult pe articole școlare, decât in anul anterior.

Buzunarele părinţilor ameninţate la începerea anului şcolar. Ce rechizite preferă elevii în epoca gadget
de Claudia Popovici    |    26 Aug 2021   •   19:14

S-au schimbat lucrurile, semnificativ odată cu digitalizarea, pandemia a accelerat şi ea procesul, din cauza şcolii online, aşa că pentru copiii din ziua de azi un mouse, bateriile, tabletele sau căştile sunt indispensabile.Cam aşa cum erau dicţionarele pentru generaţiile mai vechi.

Pe de o parte progresul tehnologic, pe de altă parte pandemia, ambele au dus la schimbări semnificative ale obiceiurilor. Iar generaţia care este acum la şcoală este generaţia care s-a născut odată cu smartphone-urile. Copiii nu îşi imaginează viaţa şi nici şcoala fără aceste dispozitive. totuşi nimic nu pare să reuşească să înlocuiască bătrânul penar.

"Cred ca mi-aş dori un penar in care sa ma organizez mai bine", spune o tânără elevă

Chiar daca ne reîntoarcem fizic la scoală, pe lângă rechizitele clasice de care un școlar are nevoie, 58% dintre respondenții unui studiu optează şi pentru achiziționarea de resurse de învățare online, pentru începerea scolii.

Ce rechizite preferă elevii în epoca gadget

„S-a constatat o vânzare mai mare şi o cerință mai mare pe partea asta de produse IT, care se mulează pentru scoală online, în special către laptopuri, către tablete şi către camerele web", a spus pentru Antena 3 Marian Moise, manager magazin.

Entuziasmul întoarcerii copiilor în bănci determina părinţii să cheltuiască cu 40% mai mult pe articole școlare, decât in anul anterior. Librăriile îşi măresc stocurile şi se pregătesc pentru începerea anului școlar.

„Caietul sau pixul sau un set de rechizite, din nou, ghiozdanele, rucsacurile şi penarele, aceste lucruri sunt clasice şi se cauta mereu, chiar daca e școala online sau nu, însa anul acesta suntem destul de siguri sau speram ca începe școala, școala începe pe bune", a spus pentru Antena 3 Adrian Olteanu, marketing manager.

Momentan nu, nu am cumpărat nimic, pentru ca le am de anul trecut o parte din gadgeturi, iar rechizite, încă nu, nu m-am pregătit", a spus un părinte.

„Pregătiți sau nu, procesul de digitalizare va continua în toate structurile societății si ne așteptam ca ritmul de creștere pe această piață să rămână accelerat cel puțin pentru următorii trei-patru ani.

×
Subiecte în articol: rechizite scoala online
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close