Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Înmormântările de weekend, la suprapreț în Oradea. Oamenii plătesc până la 3.000 de lei în plus

Înmormântările de weekend, la suprapreț în Oradea. Oamenii plătesc până la 3.000 de lei în plus

În cimitirul din Oradea, înmormântările se fac şi la suprapreţ în weekend. Numărul mare de oameni care au murit în ultima perioadă din cauza COVID-19 a dat peste cap funcționarea cimitirului.

Înmormântările de weekend, la suprapreț în Oradea. Oamenii plătesc până la 3.000 de lei în plus
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Oct 2021   •   20:03

Se fac angajări pe bandă rulantă pentru gropari. S-a amenajat o nouă parcelă pentru morminte, în timp ce programările pentru înmormântări se fac la o săptămână de la deces. Tot mai mulți oameni își îngroapă rudele și la sfârșit de săptămână, când costurile sunt și cu 3000 de lei mai mari decât în timpul săptămânii.

Trei mii de locuri duble și o mie simple au fost pregătite. Reprezentanţii cimitirului speră să poată ajunge la o capacitate de 15 înmormântări pe zi astfel încât să se reducă timpul de aşteptare.

Singura variantă pentru a nu aștepta chiar şi o săptămână o reprezintă înmormântările din weekend. Pentru ele se plăteşte însă o suprataxă de 2.000 de lei sâmbăta şi 3.000 de lei duminica, la cei 1.700 de lei pe care fiecare cetăţean trebuie deja să îi achite pentru o înmormântare.

Urmăriți un reportaj News Hour with CNN:


 

×
Subiecte în articol: inmormantari Oradea COVID-19
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close