Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Interviu exclusiv cu românul de pe lista "Most Wanted" a Europol: "Mi s-a fabricat acest dosar de către un comisar"

Interviu exclusiv cu românul de pe lista "Most Wanted" a Europol: "Mi s-a fabricat acest dosar de către un comisar"

Unul dintre cei mai căutaţi români a vorbit în exclusivitate la Antena 3 CNN. Bărbatul este condamnat definitiv la aproape 12 ani de puşcărie pentru trafic de carne vie.

de Carmina Pricopie    |    01 Feb 2024   •   18:45

Un fost campion la box, o ispită şi un polițist. Acestea sunt principalele personaje pe care fugarul Adrian Munteanu le-a nominalizat ca fiind în spatele condamnării sale. 

Povestea lui Adrian Munteanu, descrisă de el, e una încâlcită, care i-a încurcat şi pe judecători până să-l condamne.

Dosarul a trecut de câte două ori prin mânile magistraţilor de la Tribunalul Bacău şi Curtea de Apel.

Aproape de fiecare dată, spune cel supranumit de procurori "antreprenor al comerţului sexual", nimeni nu a citit dovezile depuse în favoarea sa.

Citește și: Interviu cu unul dintre cei mai căutaţi români. Dezvăluiri exclusive din ascunzătoare: "Autorităţile române mă denigrează"

Condamnat la 11 ani şi 8 luni pe trafic de carne vie, Adrian Munteanu fuge de puşcărie şi de poliţie de 4 luni

"Nu am avut parte de un proces echitabil, mi s-a fabricat acest dosar de către un comisar, fiind prietenul lui Daniel, cel căruia noi i-am făcut o plângere penală.

Comisarul respectiv, care a fabricat acest dosar, a fabricat probe, el s-a ocupat şi de recrutarea victimelor, de recrutarea martorilor", a spus Adrian Munteanu.

Povestea lui Adrian Munteanu, aşa cum o descrie el, e una complicată. Multe încrengături, afaceri, combinaţii şi relaţii într-un oraş unde toată lumea se cunoaşte cu toată lumea, Bacău.

Şi totul a plecat de la femei. O recunoaşte şi el şi o spun şi anchetatorii, doar că motivele sunt diferite.

În urmă cu mulţi ani, o cunoscută vedetă tv acum, ar fi ajuns în Spania cu unul dintre prietenii lui.

"Această individă a plecat în Austria cu prietenul nostru Alexandru Gabriel. Deşi avea afaceri în România unde câştiga foarte bine, a acceptat propunerea acestei individe", a mai precizat Munteanu.

După ce s-a întors, fata, care acum nu vrea să-şi mai amintească nimic din ce a trăit în acea perioadă, s-a despărţit de prietenul său, spune Munteanu şi ar fi intrat în cercul unui fost boxer din Bacău.

"Roxana se duce împreună cu Daniel şi cu George la Constatin Cristian, la prietenul nostru comun, care se ocupa cu vânzarea şi închirierea unor autoturisme, şi au început să facă presiuni asupra lui că vor 25.000 de euro pentru că prietenul nostru Pamfil i-a halit banii lu Roxana, în perioada în care s-a prostituat în Austria.

Pentru că nu le-a dat niciun ban, au urmat ameninţări şi bătăi spune Munteanu. Totul ar fi început în luna ianuarie a lui 2016.

"Panaite s-a dus şi a făcut plângere împotriva acestor 3 indivizi, unde eu m-am pus martor.  În urma plângerii pe care i-a făcut-o ni s-a fabricat acest dosar, ca să-l salveze pe Dăncuţă de la belea", a mai precizat Munteanu.

Prima plângere la dosar este înregistrată la începutul lui aprilie 2016

Fata, acum celebră, a depus sesizare la poliţie că a fost traficată de prietenul lui Munteanu şi obligată să se prostitueze în bordeluri, spunând că faptele s-au petrecut în perioada iulie - septembrie 2015.

Contactat, fostul boxer, cunoscut cu antecedente penale, şi implicat în mai multe dosare sulfuroase, a spus că a ajutat o victimă pentru care avea o simpatie şi că poliţia a înţeles acest lucru la vremea respectivă, dar că nu doreşte să facă niciun comentariu.

Ulterior, după plângerea primei fete, anchetatorii au mai găsit şi alte victime. Dosarul a fost trimis în judecată în 2017 cu 11 victime.

La 3 ani distanţă, Tribunalul Bacău l-a condamnat pe Munteanu la 13 ani şi 8 luni.

În 2021, Curtea de Apel Bacău a desfiinţat decizia Tribunalului şi a retrimis dosarul înapoi spre rejudecare.

Procesul s-a reluat de la zero şi în ianuarie 2023, Munteanu a primit din nou de la Tribunalul Bacău 13 ani şi 8 luni. Condamnarea definitivă a venit în septembrie anul trecut, de 11 ani şi 8 luni.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close