Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN ÎPS Teodosie, prima reacţie în scandalul declanşat de Cristi Călin: "Să nu luați aminte la vorbe fără acoperire"

ÎPS Teodosie, prima reacţie în scandalul declanşat de Cristi Călin: "Să nu luați aminte la vorbe fără acoperire"

Avem în exclusivitate prima reacţie a înalt preasfințitului Teodosie în scandalul în care s-au făcut acuzații grave. Până acum însă, nu a fost prezentată nicio dovadă. Ce mesaj a transmis prelatul. 

ÎPS Teodosie, prima reacţie în scandalul declanşat de Cristi Călin: "Să nu luați aminte la vorbe fără acoperire"
Sursa foto: Colaj Arhiva Antena 3
de Claudia Popovici    |    06 Oct 2022   •   18:32

Fostul preot, Cristi Călin, care a provocat scandalul în care este implicat deputatul Aurel Bălăşoiu, a făcut noi dezvăluiri şi acuzații la adresa mai multor înalte fețe bisericești.

Printre cei acuzați se numără şi ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, despre care Cristi Călin spune că ar fi săvârșit mai multe fapte morale.

În acest context, ÎPS Teodosie a transmis în exclusivitate pentru News Hour with CNN un mesaj. 

"Iubiți credincioși, să nu fiți impacientați sau îngrijorați că acest scandal pornit de nicăieri, fără niciun temei ar avea vreun deznodământ cu urmări asupra mea personal.

"Nu sunt implicat, nu sunt în niciun fel prins în acel scandal"

Nu sunt implicat, nu sunt în niciun fel prins în acel scandal. S-a pus numele meu fără nicio legătură. Am văzut că ziariștii spun că este o plată pentru atitudinea pe care am avut-o în timpul restricțiilor.

Nu vreau să fac supoziții știu că autorul răului e Satana. Cine proferează acuzații și închipuiri la adresa mea şi a bisericii, are o rădăcină cu cel rău.

Mi-e milă de cel care proferează asemenea scandaluri. Îl cunosc în treacăt, știu ca am făcut adrese ca să nu mai cerșească. Poate fi acesta și un răspuns la aceasta situație.

"Să nu luați aminte la vorbe fără acoperire. Eu mă simt foarte liber"

De multe ori suntem agresați, cum însuși a mărturisit că vinde obiecte bisericești. Au și acestea un regim, de multe ori sunt confiscate pentru că nu oricine poate să le vândă.

Noi avem patrimoniul obiectelor bisericești și autoritățile ne întreabă. De multe ori sunt confiscate în toată ţara. Să nu luați aminte la vorbe fără acoperire. Eu mă simt foarte liber.

Pe mine nu mă incomodează cu nimic, că nu mă apasă cu nimic ce spune omul acesta. Vorbește de dovezi, dar nu le aduce. Cred că are nevoie de un control", a spus ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului în exclusivitate pentru News Hour with CNN de la Antena 3 CNN. 

Preotul Cristi Călin, noi dezvăluiri tulburătoare despre scandalul în care este implicat deputatul Aurel Bălăşoiu şi înalte feţe bisericeşti

"ÎPS Teodosie nu a săvârșit fapte penale, dar a săvârșit fapte morale, care conform canoanelor Bisericii Ortodoxe Române şi al statutului de organizare şi funcționare al BOR nu cred că este ok.

În discuțiile mele pe care le-am avut cu domnul deputat mi-a povestit unele momente petrecute cu ÎPS Teodosie.

Îmi povestea că a petrecut ziua Înaltului, într-o locație din Bucureşti împreună cu şoferul său într-o casă care aparținea fostului prim-ministru Adrian Năstase.

Îmi povestea că dumnealui împreună cu şoferul a avut un moment, s-au sărutat, şi Înaltpresfinţitul i-a surprins şi ar fi devenit răzbunător. Mai departe mi-a trimis niște poze în care dumnealui apărea alături de acest tânăr.

Pozele le-a trimis tânărul deputatului şi erau în poziţii intime. Sunt capturi ale acestei conversații şi poze cu Înalt preasfințitul şi şoferul său", a spus Cristi Călin, ieri seară, în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: ÎPS Teodosie Cristi Călin
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close