Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cum a reușit cetățeanul irlandez să spargă geamul Parlamentului și să pătrundă în clădire, deși este supravegheată de trei structuri de securitate

Cum a reușit cetățeanul irlandez să spargă geamul Parlamentului și să pătrundă în clădire, deși este supravegheată de trei structuri de securitate

După ce sute de protestatari au pătruns, săptămâna trecută, în curtea Palatului Parlamentului, pe poarta Senatului, un cetăţean irlandez a sărit gardul, a spart un geam şi ar fi ajuns până la etajul al treilea al clădirii, noaptea trecută, deși instituția este păzită de trei structuri diferite: SPP, Jandarmerie și Direcţia de Afaceri Interne.

Cum a reușit cetățeanul irlandez să spargă geamul Parlamentului și să pătrundă în clădire, deși este supravegheată de trei structuri de securitate
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Dec 2021   •   18:37

Clădirea Parlamentului este înconjurată de un grad de 3200 de metri. Iniţial, înainte de 1989, clădirea era păzită de 300 de oameni, astăzi însă sunt 4 jandarmi la fiecare poartă. Există 8 intrări, deci în total ar fi fost 32 de jandarmi când irlandezul a reuşit să pătrundă în Parlament.

Dupa ce a sărit gardul Parlamentului, bărbatul a mers pe jos, prin curte, peste 100 de metri până ajuns la cladirea Parlamentului. Pentru a ajunge la geam, irlandezul a escaladat balconul de 4 m înălțime.

În cauză s-a deschis un dosar penal pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi pentru devastarea sediului profesional.

În momentul în care a fost adus la secţie, dimineaţă, bărbatul era atât de beat încât abia reuşea să se ţină pe picioare.

Citește și: Prima declarație a irlandezului care a spart geamul Parlamentului

Irlandezul va sta în arest pentru 24 de ore, iar mâine va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 se efectuează cercetări, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul.

×
Subiecte în articol: parlament
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close