Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Kim Jong-un s-a dat jos din trenul blindat în Rusia, la ceas de noapte | Fost ofițer român de informații: "E posibil să se fi gândit la generalul Soleimani, eliminat de SUA la Bagdad"

Kim Jong-un s-a dat jos din trenul blindat în Rusia, la ceas de noapte | Fost ofițer român de informații: "E posibil să se fi gândit la generalul Soleimani, eliminat de SUA la Bagdad"

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a ajuns marți, 12 septembrie, pe timp de noapte, într-o gară apropierea orașului rusesc Vladivostok.

Kim Jong-un s-a dat jos din trenul blindat în Rusia, la ceas de noapte | Fost ofițer român de informații: "E posibil să se fi gândit la generalul Soleimani, eliminat de SUA la Bagdad"
Sursa foto: Antena 3 CNN via RIA Novosti
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Sep 2023   •   20:25

Informația a fost difuzată de agenția rusă de stat RIA Novosti, care a transmis și imagini cu sosirea liderului de la Phenian, notează presa internațională.

Înainte de Vladivostok, Kim s-a mai dat o dată jos din trenul său blindat: s-a întâmplat în cursul dimineții în gara Hasan din Orientul Îndepărtat al Rusiei, potrivit agenției TASS.

Acolo, a fost întâmpinat de ministrul rus al Resurselor Naturale, Aleksandr Kozlov, și de guvernatorul regiunii ruse care se învecinează cu Coreea de Nord.

Citește și: Trenul lui Kim Jong-un a ajuns în Rusia cu 50 de kilometri pe oră | Motivul pentru care liderul nord-coreean circulă neobișnuit de lent pe calea ferată

Mult-anticipata discuție între Vladimir Putin și Kim Jong-un va fi centrată, cu siguranță, pe subiectul armelor și munițiilor pe care le poate livra Phenianul Moscovei, pentru războiul din Ucraina.

Kim este însoțit de oficiali din industria de armament, de generali, dar și de ministrul său de Externe.

Cristian Barna, fost ofițer de informații: "Ar fi nevoie de o rachetă de croazieră să arunce de pe șine un vagon din trenul lui Kim"

"Nu este singurul care apelează la călătoria cu trenul în ultima vreme. Același lucru îl face și Putin, de când a început războiul din Ucraina.

Este un mijloc mult mai sigur. Raportat la statistica prăbușirilor de avioane, nu neapărat ca urmare a unor forțe ostile, acest tren este foarte greu de deraiat. În al doilea rând, vedem că trenul are o grămadă de vagoane și n-avem de unde să știm exact care este vagonul în care se află Kim Jong-un. 

De asemenea, am văzut că se deplasează ca un melc, după cum toată presa scris. Asta înseamnă că se deplasează lent din acest motiv, pentru că este foarte bine blindat, iar blindajul înseamnă încărcătură mare de oțel, beton ș.a.m.d.

Blindajul fiind foarte puternic, ar trebui să fie, poate, o rachetă de croazieră care să reușească să arunce de pe șine un vagon, nu tot trenul. Și atunci, într-adevăr, este foarte securizat acest gen de călătorie.

(Kim) nu se grăbește nicăieri, pentru că fiind dictator, țara îl așteaptă, populația îl așteaptă, Putin îl așteaptă. Nu e nicio grabă. A plecat din timp și, evident, acest tren n-are cum să nu aibă prioritate maximă pe liniile ferate.

Cristian Barna, fost ofițer de informații: "Kim s-ar puntea gândi și la cazul generalului iranian Soleimani"

Poate face (Kim) acest lucru (călătoria cu trenul, n.r.) și de frica unei posibile, să spunem, amenințări de genul celei care l-a vizat  pe generalul Soleimani (Qasem Soleimani, șeful forțelor iraniene Quds, ucis pe aeroportul internațional din Bagdad în urma unei lovituri lansate de forțele SUA, pe 7 ianuarie 2020, n.r.).

(...) Am văzut că Putin și-a trimis un emisar înainte: l-a trimis la sărbătoarea Zilei Naționale a Coreei de Nord pe ministrul Apărării, Serghei Șoigu, care a perfectat această vizită a lui Kim Jong-un (...) Este vorba de armament până la 152 mm, în special obuze. Se estimează că obuzele folosite de Federația Rusă în Ucraina sunt de ordinul milioanelor. Evident că un astfel de un astfel de consum de obuze a generat o penurie și în depozite, și în capacitatea de fabricație a Federației Ruse. 

Ca atare, deși dl. Putin spune că a intrat în ritmul de aprovizionare de război al industriei sale de apărare, este clar că încă se confruntă cu o penurie și are nevoie de foarte mult armament care se potrivește", a spus la Antena 3 CNN Cristian Barna, profesor la Academia Națională de Informații, fost ofițer de informații.

El a mai estimat că, în schimbul armelor, Kim poate primi de la Putin cereale, petrol, tehnologie militară și sprijin în blocarea unor noi rezoluții ale Consiliului de Securitate ONU la adresa Coreei de Nord.

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close