Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Liderul protestelor din Kazahstan ar fi fost răpit. Sanya Toiken, interviu in exclusivitate despre situația din regiune

Liderul protestelor din Kazahstan ar fi fost răpit. Sanya Toiken, interviu in exclusivitate despre situația din regiune

Liderul protestelor din Kazahstan ar fi fost răpit după ce a fost chemat la negocieri cu militarii. Familia i-a anunţat dispariţia. Saniya Toiken, jurnalist kazah, angajat la Radio Europa Libera Kazahstan, a acordat un interviu in exclusivitate la Antena 3 despre situaţia din regiune.

Liderul protestelor din Kazahstan ar fi fost răpit. Sanya Toiken, interviu in exclusivitate despre situația din regiune
Sursa foto: Twitter/NY Times
de Alexandra Ionescu    |    07 Ian 2022   •   19:29

Sanya Toiken e un jurnalist cunoscut, fost arestată şi atacată de poliție în mai multe rânduri când a transmis de la proteste, în anii trecuți. A fost premiată de International Women's Media Foundation's cu premiul Curaj în Jurnalism și apărată de Reporters Without Borders.

”Vreau sa anunț că aseară, din orașul Astana , cineva din forțele de ordine l-a sunat pe liderul ptotestatarilor, Amin Eleusinov, și l-a rugat sa vină la negocieri cu militarii.

Când el a plecat acolo împreună cu reprezentanții partidulului, AMIN Eleusinov, Kuspan Koshgulov și Tahir Erdanov, pe drum, mașina lor a fost oprită, au spart geamurile și i-au răpit. Actualmente nimeni nu știe unde se afla acești oameni. Familia lui Tahir Erdanov deja a anunțat politia.

Aflându-mă câteva zile împreună cu protestatarii am văzut si auzit, în același timp, cum ei spun ca au obosit de fărădelegi, totodată ei spera sa învingă pe cale pașnică și vor înființa propriul stat unde nu va fi corupție.

Ultimele zile au inițiat propuneri de ordin politic, totodată l-au criticat pe fostul președinte, despre care spun ca în 30 de ani nu a făcut nimic, nu a construit nicio fabrica sau uzină, iar tinerii nu își pot găsi loc de muncă.

Menționez ca mitingurile în orasele Aktau și Zhanaozen se desfășoară pașnic, cu respectarea regulilor, fără a pune în pericol viața și integritatea oamenilor”, a spus Sanya Toiken.

 

×
Subiecte în articol: kazahstan lider proteste revolutie interviu
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close