Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Lista restricțiilor impuse în alte țări. Sfatul unui medic din Chicago pentru România: ”Aveți nevoie de lockdown”

Lista restricțiilor impuse în alte țări. Sfatul unui medic din Chicago pentru România: ”Aveți nevoie de lockdown”

Vă prezentăm lista restricțiilor impuse în alte țări, care se confruntă cu un număr mare de infectări, așa cum este și cazul României. Medicul Vishnu Chundi, copreşedintele Grupului Anti-Covid Chicago, Membru al Societăţii Medicale de acolo sfătuiește ca România să intre în lockdown pentru câteva săptămâni și să vaccineze masiv populația.

Lista restricțiilor impuse în alte țări. Sfatul unui medic din Chicago pentru România: ”Aveți nevoie de lockdown”
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Oct 2021   •   23:50

Haideţi să vedem ce măsuri s-au impus în alte ţări care se confruntă cu un număr mare de infectări.

Restricții impuse în Rusia

Rusia introduce noi restricţii din 25 octombrie.

Persoanele peste 60 de ani vor fi nevoite să stea în casă până în 25 februarie.

Moscova a cerut vaccinarea obligatorie a 80% dintre angajaţii serviciilor publice până în 1 ianuarie 2022.

Firmele vor trebui să asigure unui procent de 30% din salariaţi munca de acasă.

Restricții impuse în Bulgaria

În Bulgaria, certificatul COVID va deveni obligatoriu pentru accesul în universități, restaurante, magazine mari şi locuri de distracţii.

Unitățile care nu pot verifica certificatul COVID vor fi nevoite să se închidă.

Restricții impuse în Letonia

În Letonia, de mâine, lockdown de 4 săptămâni.

Între 20:00 și 05:00 dimineața va fi impusă o carantină de noapte.

Școlile, magazinele considerate a fi neesențiale, restaurantele şi instituţiile de divertisment vor fi închise între 21 octombrie și 15 noiembrie.

În niciuna din aceste ţări situaţia nu e atât de gravă ca în România. De ce am ajuns aici încercăm să discutăm cu medicul Vishnu Chundi, copreşedintele Grupului Anti-Covid Chicago, Membru al Societăţii Medicale de acolo.

Medic din Chicago: ”Trebuie să vaccinați pentru binele vostru”

”Noi am organizat întâlniri cu oficialii locali, care au fost susținuți de populație, am răspuns întrebărilor oamenilor. Cea de-a doua chestiune a fost să vorbim cu doctorii înșiși. Unii dintre ei nu aveau informații corecte legate de vaccin. Oamenii au început să se vaccineze. Nu este atât de bine cum ar fi trebuit să fie, dar este mult mai bine. Avem aproape 45% din populație vaccinată cu ambele doze și peste 60% cu prima doză”, a declarat medicul Vishnu Chundi.

Întrebat ce sfat are pentru România la momentul actual, în contextul numărului foarte mare de infectări, medicul din Chicago a răspuns: ”Aveți nevoie de un lockdown în momentul în care aveți o astfel de rată de incidență”.

”Va fi nevoie de 2-3 săptămâni pentru ca situația să se îmbunătățească după lockdown. Aveți nevoie de purtarea măștii, despre vaccinare ascultam la jurnalul dumneavoastră de știri unde oamenii spuneau că nu vor să se vaccineze, este clar că este vorba despre o dezinformare pe rețelele sociale. Acest vaccin este incredibil de sigur, chiar și pentru femeile însărcinate, pentru oricine. Trebuie să vaccinați pentru binele vostru, pentru familiile voastre, pentru bătrâni”, a mai spus medicul Vishnu Chundi în intervenția din emisiune News Hour with CNN de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: restricţii
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close