Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Milioane de mănuși sanitare deja folosite, vândute în Statele Unite

Milioane de mănuși sanitare deja folosite, vândute în Statele Unite

Milioane de mănuși la mâna a doua, din nitril, au fost vândute de companii din Thailanda în SUA. Mai mulți oameni de afaceri care au importat astfel de echipament sanitar au prezentat dovezi care sugerează că viețile a mii de pacienți americani au fost puse în pericol.

Milioane de mănuși sanitare deja folosite, vândute în Statele Unite
Sursa foto: Pexels
de Alexandra Ionescu    |    25 Oct 2021   •   23:10

Zeci de companii din Statele Unite au importat mănuşi second hand fără să ştie, de la Paddy The Room Trading Company, o firmă thailandeză cu depozite lângă Bangkok. Una dintre aceste companii americane a plătit peste 2,7 milioane de dolari pe 400 de mii de cutii cu mănuşi sanitare.

Experţii descriu o industrie înţesată de fraude. Majoritatea dintre ei spun că mănuşile sanitare de unică folosinţă sunt "cele mai periculoase mărfuri de pe glob", la acest moment.

”Puteţi vedea felul cum au fost împachetate. Sunt îngrămădite. Ca şi cum cineva a luat un pumn şi le-a băgat în cutie. Acestea au fost cu siguranţă spălate. Asta este maronie, decolorată. Este nitril, dar îşi poţi da seama că a trecut printr-o maşină de spălat şi printr-un uscător şi şi-a schimbat culoarea din cauza căldurii”.

La începutul anului, o companie americană a avertizat două agenţii federale, printre care şi Admnistraţia pentru Alimente şi Medicamente, că a primit mai multe transporturi de mănuşi care erau sub standard şi vizibil deteriorate, de la o companie din Thailanda.

Şi totuşi, această companie a reuşit să livreze alte câteva milioane de astfel de mănuşi în lunile care au urmat. Unele dintre ele au ajuns în Statele Unite în iulie.

Agenţia medicamentului a transmis CNN că "a luat o serie de măsuri pentru a-i găsi şi a-i opri pe cei care vând produse neaprobate".

×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close