Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Marcel Ciolacu a anunțat lista miniștrilor PSD. Ce îl recomandă pe Vasile Dîncu

Marcel Ciolacu a anunțat lista miniștrilor PSD. Ce îl recomandă pe Vasile Dîncu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat lista miniștrilor PSD. Numele vicepremierului social-democrat urmează să fie decis până marți dimineață, însă va fi cu siguranță un vicepremier cu portofoliu. Ce îl recomandă pe Vasile Dîncu.

Marcel Ciolacu a anunțat lista miniștrilor PSD. Ce îl recomandă pe Vasile Dîncu
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Claudia Popovici    |    22 Noi 2021   •   18:35

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a explicat luni în cadrul unei conferințe de presă, motivul pentru care a ales să susțină în negocierile cu PNL un plan de măsuri concrete pentru români şi nu pentru funcțiile trecătoare.

„Dacă nu ar fi fost acceptate aceste măsuri în programul de guvernare PSD nu ar fi acceptat. Intrarea PSD în guvern reprezintă garanția că veniturile românilor vor continua să crească. Toate partidele care formează această coaliţie şi-au propus să avem anul viitor 7% din PIB pe investiții.

În acest moment de criză PSD trebuie să guverneze pentru români, nu să se certe pe funcţii sau aşa-zisele ministere cu bani. PSD a demonstrat în toată acestă perioadă de criză că este cel mai responsabil partid, că a aluat cea mai responsabilă decizie şi este cel mai stabil partid din acest moment din România. Îmi doresc ca şi celelalte partide care formează această coaliţie națională să dea dovadă de aceeași maturitate politică de care a dat dovadă colegii mei ", a mai spus Marcel Ciolacu care a anunţat lista cu miniștri PSD.

Ministerul de Finanțe - Adrian Câciu

Ministerul Apărării Naționale - Vasile Dîncu

Ministerul Economiei - Marius Humelnicu

Ministerul Tineretului, Familiei, Egalitate de Șanse - Gabriela Firea

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii - Sorin Grindeanu

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale - Adrian Chesnoiu

Ministerul Sănătății - Alexandru Rafila

Ministerul Muncii - Marius Budăi

Ministerul Culturii - Lucian Romașcanu.

Întrebat despre funcția de vicepremier ce revine PSD, Marcel Ciolacu a spus că numele acestuia va fi decis până marți dimineață „prin discuții individuale în PSD”, însă cu siguranță va fi un vicepremier cu portofoliu.

Întrebat, de asemenea, ce îl recomandă pe Vasile Dîncu, Marcel Ciolacu s-a declarat ferm convins că acesta își va prezenta cât de curând programul: „Ardealul nu este un fief electoral al PSD, dar trebuie să fie reprezentat în acest Guvern, iar decizia mai multor organizații a fost să fie reprezentate de Vasile Dîncu. Mi se pare o decizie corectă, ne asumăm această decizie. Mihai Tudose a avut o opinie în Consiliul Politic Național, e normal să aibă și altă opinie decât majoritatea”.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close