Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Discuţie între Marcel Ciolacu şi Ursula von der Leyen, la Atena

Discuţie între Marcel Ciolacu şi Ursula von der Leyen, la Atena

Discuţie între premierul Marcel Ciolacu şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Întâlnirea are loc la Atena.

Discuţie între Marcel Ciolacu şi Ursula von der Leyen, la Atena
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Aug 2023   •   19:21

Şeful executivului îi va face o prezentare succintă a reformelor pe care intenţionează să le facă. Reforme de care depind zeci de milioane de euro de la Uniunea Europeană.

În funcție de rezultatul discuțiilor, România va primi sau nu aprobarea de a depăși ținta de deficit bugetar, stabilită în prezent la 4,4% din PIB.

Premierul român vrea creșterea acestui prag, pentru a putea să angajeze cheltuieli mai mari până la sfârșitul anului.

Marcel Ciolacu se află la Atena la invitaţia omologului său grec pentru a lua parte la o reuniune de lucru a şefilor de stat şi de guvern din Sud-Estul Europei şi Balcanii de Vest la care vor participa preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu participă la Atena la un eveniment la care vine și Volodimir Zelenski | Premierul român se întâlnește cu șefa Comisiei Europene

Premierul Marcel Ciolacu a avut, luni, o întrevedere cu omologul grec, Kyriakos Mitsotakis, cu prilejul vizitei pe care o efectuează la Atena cu ocazia unei reuniuni a șefilor de stat și de guverne din Sud-Estul Europei, inclusiv Balcanii de Vest.

"Discuțiile au vizat extinderea cooperării bilaterale și regionale dintre cele două state, creșterea schimburilor economice și impulsionarea cooperării în domenii sectoriale cheie, precum sectorul energetic.

Cei doi prim-miniștri au discutat despre noile investiții grecești în România în domeniul energiei, participarea companiilor elene la proiectele de infrastructură din țara noastră, dar și despre prezența întreprinderilor românești pe piața din Grecia", arată Executivul.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Ursula von der Leyen
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close