Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Masca sanitară, dilemă în justiţie. ICCJ trebuie să decidă dacă purtarea ei la furt înseamnă deghizare și atrage pedepse mai dure

Masca sanitară, dilemă în justiţie. ICCJ trebuie să decidă dacă purtarea ei la furt înseamnă deghizare și atrage pedepse mai dure

Masca sanitară a iscat o dilemă în justiţie. Un bărbat care a furat un telefon ar putea primi o pedeapsă mai dură pentru că era mascat. Sau, ar putea scăpa mai ieftin de infracţiune.

masca-protectie
Sursa foto: Hepta/ Zuma Press / Marta FernÃNdez Jara
de Mia Lungu    |    17 Noi 2021   •   18:40

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei trebuie să decidă dacă purtarea măştii sanitare la furt înseamnă deghizare şi atrage forma agravantă a infracţiunii.

Problema penală a apărut într-un proces în care autorul a furat un telefon într-un magazin în timp ce purta masca, ea fiind obligatorie prin decizia guvernului.

Procurorii au încadrat însă fapta la furt calificat, mai exact la articolul care vorbeste despre persoane - mascate, deghizate sau travestite. Procesul a ajuns la Curtea de Apel unde judecatorii au decis sa sesizeze Curtea Suprema pentru a lămuri problema.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close