Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Meseria de livrator, cea mai căutată din România. Ce salariu primește un curier

Meseria de livrator, cea mai căutată din România. Ce salariu primește un curier

Meseria de livrator a fost cea mai căutată din România, în cursul ultimului an. Cererile de livrări online au crescut, din cauza pandemiei.

Meseria de livrator, cea mai căutată din România. Ce salariu primește un curier
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    04 Iun 2021   •   19:16

Companiile de profil au fost nevoite să angajeze sute, unele chiar mii de persoane care să ducă pachete cu haine, electrocasnice, mâncare dintr-un loc în altul. Astfel, jobul a devenit bine plătit.

Tot mai mulți români au ales să comande produse online în ultimul an, din cauza pandemiei. Siguranța și confortul au fost motivele care i-au determinat pe clienți să aleagă produsele online și livrarea la domiciliu.

Firmele de curierat au simțit creșteri semnificative în anul 2020, datorită pandemiei. Drept urmare, meseria de livrator a fost una dintre cele mai căutate meserii, în ultimul an, de către angajatori, ceea ce a făcut ca venitul unui livrator pe lună să fie egal cu cel al unui IT-ist debutant.

Valentin practică meseria de livrator de mai bine de 10 ani și a ales să prezinte o zi din viața sa, la News Hour with CNN.

Ziua de muncă a lui Valentin începe la ora 7 dimineața și se termină, în cazul în care totul merge conform planului la ora 17.

Piața comerțului online, creștere de 30% în 2020

În 2020, piaţa comerţului electronic a explodat în România. Doar anul trecut, creşterea a fost de 30%. Am comandat de toate, direct acasă, de la haine, mobilier, electrocasnice, alimente. Piaţa comerţului online a ajuns astfel la suma colosală de 5,6 miliarde de euro.

Ce salariu are un livrator

Datorită cererii, salariul unui livrator a ajuns să fie între 2500 şi 3000 de lei, iar cu bonusuri de performanță poate chiar să depășească această sumă.
 

×
Subiecte în articol: curier livrator pandemie bani salariu
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close