Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Haos la metrou în București | Care este timpul de așteptare, pentru locuitorii Capitalei, în stațiile de transport în comun

Haos la metrou în București | Care este timpul de așteptare, pentru locuitorii Capitalei, în stațiile de transport în comun

Transportul în comun a devenit un chin pentru miile de locuitori ai Bucureștiului. Timpul de așteptare la metrou s-a dublat pentru unele magistrale.

Haos la metrou în București | Care este timpul de așteptare, pentru locuitorii Capitalei, în stațiile de transport în comun
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Aug 2022   •   20:37

Transportul în comun este un chin pentru locuitorii din București. Miercuri au fost puse în circulație 40 de trenuri de metrou, mai puțin cu 17 față de numărul obișnuit, însă mai multe cu șase față de zilele precedente.

Timpul de așteptare s-a dublat pentru unele magistrale. O echipă Antena 3 a realizat miercuri un experiment pentru a vedea care este timpul de așteptare în stațiile de metrou, dar și cât durează de la plecarea unui tren și până la sosirea următorului.

În urma experimentului, reporterii observat că timpul de așteptare al trenului de metrou este de 10 minute și poate crește și mai mult.

Călătorii se plâng și de condițiile oferite de operatorii de transport în comun. Mulți dintre ei au ajuns să își ia o marjă de timp de 30 de minute sau să refuze să mai meargă cu metroul pentru că durează foarte mult.

Rezolvarea problemelor va veni în momentul în care vor veni și banii din proiectul de ordonanță privind rectificarea bugetară pe 2022, a fost explicația Metrorex.

"Urmează ședința de Guvern. Sperăm că până la sfârșitul lunii să primim suma alocată prin rectificare către Metrorex, astfel încât imediat să putem intra în normal. Deci avem speranța că de la 1 septembrie se poate circula în condiții normale, dacă se asigură plata conform bugetului rectificat", a declarat Liviu Daniel Dinu, director Metrorex.

Problema transportului în comun continuă și pe partea de trafic la suprafață. Conform șefului Societății de transport București, autobuzele și troleibuzele care nu sunt dotate cu aer condiționat nu vor intra în circulație.

×
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close