Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Mihai Tudose, în scandalul alocațiilor: "Bugetul l-au făcut tot ei. Nu pot să dea vina pe PSD"

Mihai Tudose, în scandalul alocațiilor: "Bugetul l-au făcut tot ei. Nu pot să dea vina pe PSD"

Mihai Tudose a comentat la News Hour with CNN situația alocațiilor din România. Membrii Guvernului au anunțat că acestea nu vor fi majorate, pentru că nu ar fi fost introduse în bugetul pe 2021.

o_1f7jj48q3ifh1a4d1kcp8uusqob.jpg
Sursa foto: Agerpres
de Maria Zărnescu    |    07 Iun 2021   •   18:58

Europarlamentarul PSD spune că bugetul a fost realizat tot de actuala guvernare, motiv pentru care nu mai există scuze în ceea ce privește majorarea alocațiilor. Mai mult decât atât, Mihai Tudose susține că social – democrații vor contesta prin toate mijloacele această decizie.

"Avem la îndemână mijloacele legale, câte mai sunt, precum atacatul la CCR și așa mai departe. Este definitoriu pentru actualul Guvern, vă aduceți aminte că anul trecut, domnul Orban spunea foarte senin că știe că există o lege ce presupune mărirea alocațiilor, dar nu o va aplica.

Eu atunci am spus că în acel moment a dispărut statul, așa cum trebuie să fie un stat! (...) Am prins declarația doamnei Turcan care ne-a spus foarte senină că da, alocațiile trebuiau mărite, dar nu au fost cuprinși banii în buget. Bugetul l-au făcut tot ei, nu pot să dea vina pe PSD.

Trebuie să respecte legea, trebuie bugetată suma acolo", a declarat Mihai Tudose, la Antena 3.

Social – democrații, optimiști în ceea ce privește moțiunea de cenzură

Totodată, europarlamentarul Mihia Tudose a fost întrebat pe ce se bazează PSD, pentru moțiunea de cenzură pe care urmează să o depună:

"Nu există nicio înțelegere. Moțiunile trec cu voturile opoziției, dar ceea ce face diferența o respectă voturile din spectrul puterii. Tocmai de aceea există opoziție și putere. Sperăm să adunăm de la oamenii de bun simți din partidele care susțin actuala coaliție. (...) Am mai vorbit cu oameni de acolo și începe să le fie rușine să iasă pe stradă. E greu să explici pe stradă toate aberațiile, e greu să explici pensionarului că tu nu crești pensiile fiindcă nu ai bani, în condițiile în care premierul zice în fiecare zi ce bine ne merge economia", a explicat fostul premier Mihai Tudose.

×
Subiecte în articol: mihai tudose PSD alocaltii motiune
Cele mai noi știri
Parteneri
x close