Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ministrul austriac de Interne vine în România | Gerhard Karner este unul dintre artizanii blocării țării noastre în Schengen

Ministrul austriac de Interne vine în România | Gerhard Karner este unul dintre artizanii blocării țării noastre în Schengen

Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, unul dintre artizanii blocării României la "ușa" spațiului Schegnen, în decembrie anul trecut, vine în țara noastră.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Apr 2023   •   14:42

Informația este difuzată de Antena 3 CNN.

Vizita ministrului austriac (foto) va avea loc miercuri.

"Întâlnirea vine după demersuri la nivelul miniștrilor de Interne din Schengen pentru deblocarea aderării României. Ministrul de Interne spaniol a făcut presiuni în acest sens asupra omologului austriac.

De asemenea, întâlnirea de la București este importantă în contextul în care, la sfârșitul primăverii, are loc un nou Consiliu JAI - Justiție și Afaceri Interne - și există probabilitatea ca pe agenda acestei reuniuni să fie, din nou, problema aderării României la Schengen", a relatat Xenia Croitoru, corespondent Antena 3 CNN.

Citește și: Austria și Olanda au votat împotrivă și au blocat intrarea României în Schengen

Gerhard Karner a fost invitat în România de ministrul român Lucian Bode, conform celor relatate la începutul lunii martie de presa de la București.

Demersul de atunci al ministrului Bode a vizat deblocarea situației care durează de anul trecut și în care Austria piedici intrării României în Schengen, sub pretextul necesității de a limita fluxul de migranți, în pofida dovezilor care arată că țara noastră și-a securizat frontierele în mod corespunzător.

Potrivit celor relatate la momentul respectiv, oficialul austriac nu ar fi refuzat invitația.

Pe de altă parte, oficialii de la București au spus că doresc ca, în eventualitatea în care vizita ministrului Karner se materializează, acesta să-și anunțe public sprijinul pentru aderarea țării noastre la spațiul de liberă circulație.

×
Subiecte în articol: Gerhard Karner România
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close